Υλικά - 1 κούπα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- ¾ της κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- μισό κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κούπα με καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία λεκάνη 1 κούπα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, 3 αυγά, ¾ της κούπας ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλλα και ανακατεύουμε. (ή τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ).
- Σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε μισό κιλό αλεύρι, 1 φακελάκι baking powder ή 2 κουταλάκια baking powder και ανακατεύουμε.
- Έχουμε 1 κούπα με καρύδια (ή αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης ή όλα μαζί) ψιλοκομμένα.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Στο πάγκο ρίχνουμε σουσάμι και φτιάχνουμε μπαστουνάκια με την ζύμη, τα χαράζουμε σε παξιμαδάκια και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’ λεπτά στους 150 – 180 βαθμούς.
- Έπειτα τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλη μισή ώρα να «παξιμαδιαστούν».
Καλή Επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 17091 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |