Πρόκειται για γλυκό περισσότερο, παρα για φαγητό. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα οτι είναι σπεσιαλιτέ του χωριού μου, αλλά με ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο είδα οτι το φτιάχνουν στην Ευρυτανία και στην Καρδίτσα με το όνομα Κορκοφίγκι. Φτιάχνεται από το πρώτο γάλα προβατίνας ή κατσίκας που μόλις έχει γεννήσει, το οποίο είναι πυκνόρρευστο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθώς και λίπος. Έβαλα τη συνταγή περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους, επειδή είναι μια γεύση απο τα παιδικά μου χρόνια. Όποιος έχει πρόσβαση στο υλικό, θα ενθουσιαστεί!!! Υλικά: - Πρωτό γάλα από προβατίνα ή κατσίκα, περασμένο από ψιλό κόσκινο.
- ελάχιστο αλάτι
- ζάχαρη όση θέλουμε
Εκτέλεση: - Λαδώνουμε ένα ταψί (το μέγεθος εχει να κάνει με την ποσότητα του γάλακτος) με μια χαρτοπετσέτα βουτηγμένη σε λίγο λαδάκι.
- Ρίχνουμε το γάλα και λίγο αλάτι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να γίνει στερεό.
- Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
- Τρώγεται ζεστούλι.
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9914 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |