Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κορφίγκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από YAMI   
Τετάρτη, 14/10/09

Πρόκειται για γλυκό περισσότερο, παρα για φαγητό. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα οτι είναι σπεσιαλιτέ του χωριού μου, αλλά με ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο είδα οτι το φτιάχνουν στην Ευρυτανία και στην Καρδίτσα με το όνομα Κορκοφίγκι. Φτιάχνεται από το πρώτο γάλα προβατίνας ή κατσίκας που μόλις έχει γεννήσει, το οποίο είναι πυκνόρρευστο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, καθώς και λίπος.

Έβαλα τη συνταγή περισσότερο για συναισθηματικούς λόγους, επειδή είναι μια γεύση απο τα παιδικά μου χρόνια. Όποιος έχει πρόσβαση στο υλικό, θα ενθουσιαστεί!!!

Υλικά:
  • Πρωτό γάλα από προβατίνα ή κατσίκα, περασμένο από ψιλό κόσκινο.
  • ελάχιστο αλάτι
  • ζάχαρη όση θέλουμε
Εκτέλεση: 
  • Λαδώνουμε ένα ταψί (το μέγεθος εχει να κάνει με την ποσότητα του γάλακτος) με μια χαρτοπετσέτα βουτηγμένη σε λίγο λαδάκι.
  • Ρίχνουμε το γάλα και λίγο αλάτι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να γίνει στερεό.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
  • Τρώγεται ζεστούλι.

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 6725
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-10-2009 19:45
 
ΜΑ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΞΈΧΑΣΕΣ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ... ΠΩς ΘΑ ΠΉΞΕΙ ΣΤΟ ΤΑΨΊ; ΠΩς ΘΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΤΕΊ; ΤΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΕΡΕΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΓΡΟ; 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ...ΚΑΤΛΛΑΒΩ...ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ??? :eek :zzz :zzz :? :?
 
pastaflora
2. 16-10-2009 20:57
 
Κι όμως πήζει. Το πρωτόγαλα είναι απο μόνο του παχύρευστο σχετικά. Εντολές μαμάς, η οποία το έβαζε μαλιστα και στη χόβολη (κάρβουνα). Το δύσκολο είναι να το βρεις...
 
yami
3. 17-10-2009 09:44
 
Στα χωριά της Φθιώτιδας από όπου και κατάγομαι αυτό το λένε κοκοφρίγκι και το έφτιαχναν με τυρί που μόλις έχουν πήξει δηλαδή χλωρό όπως το λέγαν.
 
xanthibax
4. 17-10-2009 12:52
 
Ο λόγοι που δημοσίευσες αυτή την συνταγή είναι συγκινητικοί. Μπράβο σου κα ας μην μπορούμε να το φτιάξουμε :)
 
ekaterini
5. 17-10-2009 15:08
 
Μπράβο βρε κοριτσάκι μου που μας έδωσες τη συνταγή. 
Ϊσωε δε μπορέσουμε να τη φτιάξουμε αλλά τώρα που τη μάθαμε αν βρεθούμε προς τα μέρη σου σίγουρα θα τη δοκιμάσουμε. :)
 
Faye
6. 28-02-2010 09:57
 
εγώ χθες βράδυ είχα το πρωτόγαλα κατσίκας και ακολούθησα την συνταγή...αρχικά το έφαγα με μέλι και κανέλα, που ήταν πολύ ωραίο και μετα το δοκίμασα με ζελέ λεβάντας, που φτιάχνω στην επιχείρηση μου www.acordo.gr Το ζελέ λεβάντας το κάνει απλά εξαιρετικό .... 
:)
 
ACORDO

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/09/11 )