Αυτή την συνταγή την είδα σε Φώτη και Μαρία και ήταν όνειρο. Αν και λίγο μπελαλίδικη σας την προτείνω γιατί γίνονται ανάρπαστες οι κροκετούλες (και όποια τις φτιάξει ας βάλει και μια φωτογραφιούλα γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα) Υλικά - 300 γρ. κουβερτούρα
- μπισκότα digestive (εγώ έβαλα πτιμπερ)
- Πουράκια σοκολάτας
- 100 γρ Φουντούκια
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 μπλοκ βουτύρου
- 4 αυγά
- Λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση - Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με τα πουράκια (να κομματιαστούν) και ανακατεύουμε μέσα και τα φουντούκια τριμμένα (στο μούλτι)
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, τη βγάζουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα 1 αυγό το βούτυρο την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και σε ένα κομμάτι λαδόκολλας δημιουργούμε κουταλιές απο το μείγμα. Βάζουμε την λαδόκολα στην κατάψυξη. Οταν η σοκολάτα παγώσει την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
- Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάμε τα 3 αυγά και παίρνουμε ένα-ένα τα μπαλάκια της σοκολάτας και τα πανάρουμε πρώτα σε λίγο αλεύρι μετά στα αυγά και έπειτα στα μπισκότα.
- Βάζουμε ξανά στο ψυγείο και μετά τηγανίζουμε σε πολύ ζεστή φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 7904 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |