Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κιμαδοκροκέτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Σάββατο, 17/10/09
Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και περασμένες απ τη μηχανή του πουρέ
  • 1 1/2 πεκορίνο τριμμένο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι 
  • μοσχοκάρυδο - κανέλα
  • αλάτι - πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τη μαρέγκα.
  • Αφήνουμε λίγο το μείγμα μας στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή μακρόστενα κροκετάκια.
  • Τα βουτάμε στη χτυπημένη μαρέγκα και τα κυλάμε ελαφρά στη φρυγανιά (να μην πάρει πολύ ίσα να καλυφθούν).
  • Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και σερβίρουμε.
  • Τρώγονται και ζεστά και κρύα.

Καλή μας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6780
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-10-2009 08:26
 
μμμ ώραιές κροκέτες Φαίη  
:eek
 
mariaZ
2. 19-10-2009 08:56
 
μμμ ενδιαφέρουσα η κροκετούλα αυτή
 
sgr
3. 19-10-2009 10:04
 
Κορίτσια να προσθέσω γιατί το ξέχασα, η συνταγή αυτή είναι από τις συνταγές της Λωξάνδρας, αλλά την έχω κάνει αρκετές φορές και είναι πολύ νόστιμα τα κροκετάκια.
 
Faye
4. 19-10-2009 21:50
 
Νόστιμη ακούγεται. Θα τη φτιάξω σύντομα.
 
yami
5. 20-10-2009 08:20
 
Φαιη απλωνουν ή γινονται στρογγυλα? 
Πολυ ωραια ιδεα!
 
margarita79
6. 20-10-2009 16:01
 
Μαργαρίτα μου όχι δεν απλώνουν εγώ τα κάνω ή στρογγυλά ή μακρόστενα στο μέγεθος των έτοιμων.
 
Faye

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/10/09 )