Υλικά - 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κιλό πατάτες βρασμένες και περασμένες απ τη μηχανή του πουρέ
- 1 1/2 πεκορίνο τριμμένο
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 4 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
- μοσχοκάρυδο - κανέλα
- αλάτι - πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- 4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και τη μαρέγκα.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα μας στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια ή μακρόστενα κροκετάκια.
- Τα βουτάμε στη χτυπημένη μαρέγκα και τα κυλάμε ελαφρά στη φρυγανιά (να μην πάρει πολύ ίσα να καλυφθούν).
- Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και σερβίρουμε.
- Τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Καλή μας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 6780 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |