Υλικά - 1 λάχανο ζεματισμένο καλά
- 1/2 κούπα λάδι για το ταψί
Για την γέμιση - 1/2 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 3 καρότα τριμμένα
- 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα (ή νυχάκι αν θέλετε να κρατάει περισσότερο)
- αλάτι πιπέρι
- 1/2 κούπα λάδι
Για την σάλτσα - 2-3 λεμόνια
- 2 αυγά
- λίγο κορν φλάουρ (2 κ.γ.)
Εκτέλεση - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
- Κατόπιν απλωνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου στο ταψί μας και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας μέσα απο την γέμιση μας. Το πόσο μεγάλα θα γίνουν εξαρτάται απο τα φύλλα του λάχανου αλλά και το πόσο μεγάλα τα θέλετε.
- Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα (αν μας μείνει γέμιση την βάζουμε ανάμεσα στους ντολμάδες μας) περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 1 1/2 ώρα.
- Ωστόσο χτυπάμε τα αυγουλάκια και προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υγρά απο το ταψί μας (ανακατεύοντας πάντα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό) και προσθέτουμε και το κορν φλαουρ.
- Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαί και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.
- Οσο πιο πολύ το αφήσουμε τοσο πιο νόστιμο θα είναι
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7376 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |