Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Λαχανοντολμάδες φούρνου Νο.02
Λαχανοντολμάδες φούρνου Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Δευτέρα, 19/10/09
Υλικά 
  • 1 λάχανο ζεματισμένο καλά 
  • 1/2 κούπα λάδι για το ταψί_2_400_05 

Για την γέμιση 

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 3 καρότα τριμμένα
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα (ή νυχάκι αν θέλετε να κρατάει περισσότερο)
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/2 κούπα λάδι

Για την σάλτσα

  • 2-3 λεμόνια
  • 2 αυγά 
  • λίγο κορν φλάουρ (2 κ.γ.)
Εκτέλεση

_1_400_02

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. 
  • Κατόπιν απλωνουμε τα πρώτα φύλλα του λάχανου στο ταψί μας και μετά τυλίγουμε τα υπόλοιπα σε ντολμάδες βάζοντας μέσα απο την γέμιση μας. Το πόσο μεγάλα θα γίνουν εξαρτάται απο τα φύλλα του λάχανου αλλά και το πόσο μεγάλα τα θέλετε. 
  • Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα (αν μας μείνει γέμιση την βάζουμε ανάμεσα στους ντολμάδες μας) περιχύνουμε με το λάδι για το ταψί και βάζουμε νερό που να τα σκεπάζει σχεδόν. Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 1 1/2 ώρα. 
  • Ωστόσο χτυπάμε τα αυγουλάκια και προσθέτουμε το λεμόνι και μόλις ετοιμαστεί και το φαγητό προσθέτουμε σιγά σιγά και όλα τα υγρά απο το ταψί μας (ανακατεύοντας πάντα πολύ καλά για να μην μας κόψει το αυγό) και προσθέτουμε και το κορν φλαουρ.
  • Περιχύνουμε την σάλτσα στο φαί και αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμί πριν το σερβίρουμε.
  • Οσο πιο πολύ το αφήσουμε τοσο πιο νόστιμο θα είναι

Καλή επιτυχία 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 5896
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 20-10-2009 06:37
 
Μαράκι μου αγαπημένη συνταγή ..είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά :upset :zzz
 
marylou
2. 20-10-2009 06:54
 
Ωραίο Μαράκι, το φτιάχνω κι ργώ αλλά ως γνωστή τεμπέλα το βάζω στο ταψί σε στρώσεις εναλλάξ, λάχανο γέμιση και γλυτώνω το τύλιγμα. Μετά κόβεται όπως το παστίτσιο. ;)
 
Faye
3. 20-10-2009 07:33
 
Καλό Φαίη !! 8)
 
sgr
4. 20-10-2009 08:12
 
Κάπου το πέτυχα σε ποστ αυτό που λες Φαίη αλλά μου αρέσει ο παραδοσιακός λαχανοντολμάς :roll  
Σίγουρα όμως είναι πιο γρήγορο έτσι οπότε το προτιμάτε ;)
 
mariaZ
5. 20-10-2009 08:18
 
Ωραιοτατοι!Πολυ αγαπημενο χειμωνιατικο φαγητο!!
 
margarita79
6. 20-10-2009 08:28
 
ΜΑΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΑΥΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΛΥ. :grin :grin
 
nitsa2009
7. 20-10-2009 15:58
 
Μαράκι σίγουρα είναι καλύτερα έτσι . Αυτό που σου είπα είναι για τεμπέλες ;) ή αν καμμιά φορά χαλάει το λάχανο και δε μπορείς να τυλίξεις καλά ντολμάδες.
 
Faye
8. 20-10-2009 18:37
 
Αν μπορούμε να απλοποιήσουμε την ζωή μας γιατί να μην το κάνουμε ? ? :)
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/04/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός