Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μανιταρόπιτα Νο.04 (ανοιχτή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από yemmy   
Τετάρτη, 21/10/09
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια σε φέτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 250 gr κασέρι τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • λίγο λάδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε καλά με τα μανιτάρια, αφού τα στραγγίσουμε καλά. Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί ή pyrex με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και απλώνουμε το φύλλο. Ρίχνουμε λίγο από το κασέρι (λιγότερο από το μισό) και απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την πίτα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα.

Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 10624
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 21-10-2009 13:09
 
μμμ!Καταπληκτικη θα ειναι!Μπραβο !
 
margarita79
2. 21-10-2009 14:33
 
Οντως φαίνεται νόστιμότατη Μπράβο σου
 
mariaZ
3. 21-10-2009 17:32
 
Σαν τυρομανιταρένια τάρτα θα είναι! Να ρώτησω κάτι, το σιμιγδάλι τι σκοπό έχει?
 
vago
4. 22-10-2009 03:34
 
Είναι όπως το λες! Αν τη βάλεις σε στρογγυλό ταψάκι, τη λες και κις λορέν. 
Το σιμιγδάλι κάνει το φύλλο πιο τραγανό μετά το ψήσιμο, που η γέμιση έχει "βγάλει" τα ζουμιά της. Έτσι το φύλλο δεν μουσκεύει. Και βέβαια ισχύει για όλες τις πίτες...
 
yemmy

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 07/01/11 )