Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τάρτα με σπανάκι και τυρί philadelphia
Τάρτα με σπανάκι και τυρί philadelphia Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 21/10/09
Υλικά
  • 1 πακέτο ζύμη κουρού (ή σφολιάτα ή την φτιάχνουμε μόνοι μας όπως περιγράφεται στο greekmasa.gr)
  • 1 κουτ. γλ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ PHILADELPHIA Light
  • 100 γρ σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
  • Αλείφετε ένα πυρέξ (διαμέτρου περίπου 18 εκατοστών) με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε τη ζύμη.
  • Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε φέτες. Το σοτάρετε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι. Ψιλοκόβετε το σπανάκι και το προσθέτετε στο τηγάνι, μαζί με λίγο αλάτι. Μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστεί το νερό του.
  • Προσθέτετε τα 2/3 του PHILADELPHIA και μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.
  • Χτυπάτε τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα σπανάκι και ανακατεύετε. Απλώνετε το τελικό μείγμα πάνω στο φύλλο, απλώνετε το υπόλοιπο PHILADELPHIA και ψήνετε στους 180°C για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Παραλλαγή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσο αντί για σπανάκι.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13339
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 23-10-2009 09:56
 
μμμ ακούγεται πολύ καλό κυρία Αρετή  
Ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες συνταγές που μας δίνεται :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/10/10 )