Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό
Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 21/10/09
Ευρετήριο άρθρου
Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό
Σελίδα 2
__0_400
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 μικρά ψαρονέφρια
  • 4 μπαστουνάκια του 1εκ. γλυκό τυρί (εγώ έβαλα μαστέλο Χίου)
  • 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (μάδησα τη γλάστρα)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κ.γ. κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ.γ. κόκκους πράσινου πιπεριού
  • Αλάτι, πάπρικα
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. του καφέ κρέμα γάλακτος
  • Σπάγκο για μαγειρική
Εκτέλεση
  • Φιλετάρουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε  να ανοίξουν ομοιόμορφα.
  • Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος το μπέικον και κάθετα στη μέση τον βασιλικό και το τυρί.
  • Τυλίγουμε το κρέας, προσεκτικά και δένουμε με τον σπάγκο.
  • Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς με αέρα μαζί με το σκεύος που θα τοποθετήσουμε τα ρολά.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα ή τηγάνι  ζεσταίνουμε 1κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε τα πιπέρια να βγάλουν το άρωμα τους. Αφού ζεσταθεί καλά χωρίς να κάψει, βάζουμε τα ψαρονέφρια να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στο σκεύος του φούρνου όπου ψήνουμε για 15’ γυρίζοντάς τα μία φορά στο μισό της ώρας.  *
_2_400_06_612_400_1_400_03

*Σημ: Όλο αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν έχουμε σκεύος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εστία και στο φούρνο, αρκεί να αφαιρέσουμε ή παραλείψουμε τα πιπέρια, γιατί θα γίνουν κάρβουνο!

  • Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  • Ξαναβάζουμε το 1ο σκεύος, με τα πιπέρια, να ζεσταθεί. Προσθέτουμε και τα υγρά που τυχόν έχουν βγει από το κρέας του 2ου σκεύους και περιχύνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε συνέχεια να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα από το κατσαρολικό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Κόβουμε το κρέας σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με χιονάτο ρυζάκι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 22043
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 22-10-2009 20:14
 
Ενταξει το φαγητο ειναι φ ο β ε ρ ο! 
Αλλα και η φωτο ειναι μακραν η καλυτερη που εχω δει!Τα συγχαρητηρια μου και στους δυο σας!
 
margarita79
2. 22-10-2009 21:08
 
flora, μια χαρά συνταγή, αλλά πρέπει να σχολιάσω ότι στο φιλετάρισμα είσαι άσσος!Ούτε ο κρεοπώλης δεν μου ανοίγει έτσι το ψαρονέφρι...
 
katerina
3. 22-10-2009 21:16
 
magic 8) 8) 8)
 
ArXoS
4. 22-10-2009 21:30
 
:upset T E Λ E I O
 
mariaZ
5. 23-10-2009 03:31
 
Καταπληκτικό!!!! :eek
 
vago
6. 23-10-2009 05:19
 
Στο θέμα του φιλεταρίσματος μπορώ να πω πως το 'χω πάρει το μάστερ μου 8)  
Έχω καταστρέψει πολλά φιλέτα για να μάθω, αλλά άξιζε τον κόπο :grin και το κάνω με ευκολία πια. 
Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια  
:zzz :zzz :zzz
 
Flora
7. 23-10-2009 05:46
 
Θεϊκό! :zzz  
Θελω και γω!! :upset :upset
 
Kitty
8. 23-10-2009 05:53
 
JUST PERFECT.... :upset
 
marylou
9. 23-10-2009 06:45
 
Τι να σχολιάσω εδώ βρε Φλώρα;  
Απλά Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!! 
Μπράβο σας :zzz  
 
Δε μας κάνεις και κανένα σεμινάριο φιλεταρίσματος με εικόνες; ;)
 
Faye
10. 23-10-2009 07:05
 
Φαίη, προσπάθησα...αλλά λόγω του προχωρημένου της ώρας που έγινε το φιλετάρισμα, δεν έβγαιναν καλές οι φώτος, ήταν πολύ σκοτεινές...και δεν καταλάβαινες τπτ... 
Την επόμενη φορά, θα φροντίσω να έχει ήλιο 8) 8) 8)
 
Flora
11. 23-10-2009 07:43
 
Θα μας αποτελειώσετε εσείς στο τέλος. 
Άψογη συνταγή, τέλεια φωτο !
 
sgr
12. 23-10-2009 13:02
 
Θα συμφωνήσω με τη sgr. όσο για τη φωτό η καλύτερη που έχω δει και όχι μόνο εδώ!
 
voula
13. 23-10-2009 14:55
 
Καλά είναι θεϊκό. Οι φωτο τέλειες. Μπράβο
 
Christia
14. 24-10-2009 20:52
 
Εκφράζω την πλήρη ευαρέσκεια της παρέας μου εδώ απόψε. Το έφτιαξα και έχουμε σαλτάρει από την γεύση. Μπράβο σου Φλώρα. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω στην συνταγή είναι ότι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας η κουζίνα μου ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο :eek
 
ekaterini
15. 25-10-2009 06:50
 
Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε :grin :grin  
Όσο για την κουζίνα... :roll θέλει θυσίες η όρεξή μας :p
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )