Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό
Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 21/10/09
Ευρετήριο άρθρου
Ψαρονέφρι πιπεράτο, γεμιστό με μπέικον, μαστέλο και βασιλικό
Σελίδα 2
__0_400
Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 μικρά ψαρονέφρια
  • 4 μπαστουνάκια του 1εκ. γλυκό τυρί (εγώ έβαλα μαστέλο Χίου)
  • 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (μάδησα τη γλάστρα)
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κ.γ. κόκκους κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ.γ. κόκκους πράσινου πιπεριού
  • Αλάτι, πάπρικα
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. του καφέ κρέμα γάλακτος
  • Σπάγκο για μαγειρική
Εκτέλεση
  • Φιλετάρουμε τα ψαρονέφρια και τα χτυπάμε  να ανοίξουν ομοιόμορφα.
  • Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος το μπέικον και κάθετα στη μέση τον βασιλικό και το τυρί.
  • Τυλίγουμε το κρέας, προσεκτικά και δένουμε με τον σπάγκο.
  • Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς με αέρα μαζί με το σκεύος που θα τοποθετήσουμε τα ρολά.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα ή τηγάνι  ζεσταίνουμε 1κ.σ. βούτυρο και ρίχνουμε τα πιπέρια να βγάλουν το άρωμα τους. Αφού ζεσταθεί καλά χωρίς να κάψει, βάζουμε τα ψαρονέφρια να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στο σκεύος του φούρνου όπου ψήνουμε για 15’ γυρίζοντάς τα μία φορά στο μισό της ώρας.  *
_2_400_06_612_400_1_400_03

*Σημ: Όλο αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε αν έχουμε σκεύος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εστία και στο φούρνο, αρκεί να αφαιρέσουμε ή παραλείψουμε τα πιπέρια, γιατί θα γίνουν κάρβουνο!

  • Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  • Ξαναβάζουμε το 1ο σκεύος, με τα πιπέρια, να ζεσταθεί. Προσθέτουμε και τα υγρά που τυχόν έχουν βγει από το κρέας του 2ου σκεύους και περιχύνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε συνέχεια να ξεκολλήσουν όλα τα υπολείμματα από το κατσαρολικό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Κόβουμε το κρέας σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με χιονάτο ρυζάκι.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 22045
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 26-10-2009 13:43
 
Αχ βρε Φλο!!! Τι τέλεια συνταγή είναι αυτή... :upset :upset :upset Μπαίνει κατευθείαν στις λατρεμένες!!!
 
Mary

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 31/01/10 )