Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Donuts Νο.04 (μπομπολόνε γεμιστά) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 22/10/09

Ντόνατς Μπομπολόνε - Γεμιστά ντόνατς από την Ιταλία 

Υλικά
Για το ζυμάρι  :
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • ¼  κούπα  νερό χλιαρό
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα ζεστό
  • ½  κούπα  λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά αλάτι.
Για το γέμισμα :
  • βάζω μαρμελάδα ή κρέμα πατισερί.
 

 Για το πασπάλισμα :

  • Ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα πατισερί (ζαχαροπλαστικής)

  • ¼  κούπας  ζάχαρη
  • 3 κροκάδια
  • 3 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • ½ κούπας γάλα ζεστό
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για αραιό γλάσσο :

  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού.

Για το γλάσσο βανίλιας:

  • λεμόνι χυμό
  • ζάχαρη
  • βανίλια.

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  • λιώνω κουβερτούρα σοκολάτα με 1 κουταλιά γλυκού καλαμποκέλαιο να γυαλίζουν
Εκτέλεση
  • Διαλύω την μαγιά σε χλιαρό νερό.
  • Βάζω τα υλικά στο μίξερ και κάνω μια ζύμη μαλακότερη από την ζύμη του ψωμιού. Ψήνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα .
  • Μόλις ψηθούν, κάνω μια τομή στην μέση και τα γεμίζω  μαρμελάδα ή με κρέμα πατισερί ή τα γεμίζω με σύριγγα.
  • Κατόπιν τα βουτώ στα γλάσσος (σε διαφορετικά  για να έχω ποικιλία) και τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 11608
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 10/10/10 )