Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Λουκουμάς με ζάχαρη (νηστίσιμος)
Λουκουμάς με ζάχαρη (νηστίσιμος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από CARAMELA   
Πέμπτη, 22/10/09
Υλικά :
  • 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1-2 κούπες χλιαρό νεράκι
Εκτέλεση :
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφικτή και ελαστική.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
  • Κατόπιν την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 1εκ. περίπου και κόβουμε μ'ενα ποτήρι κύκλους και μ'ενα καπάκι αναψυκτικού μικρότερους κύκλους στη μέση τους. Τ'αφηνουμε λίγο να ξαναφουσκωσουν και τα τηγανίζουμε.
  • Σε μια σακουλιτσα βάζουμε ζάχαρη και οταν κρυώσουν λίγο οι λουκουμάδες, τους "χοροπηδάμε" μέσα στην σακουλιτσα να ζαχαρωθούν.
Έτοιμοι!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 45107
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 26-10-2009 06:57
 
Caramela super συνταγουλα. Μονο πες μου , τι λαδι βαζεις στα υλικα και τι λαδι χρησιμοποιείς για το τηγανισμα?
 
Kitty
2. 26-10-2009 07:34
 
Αχ Καραμελιτσα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την συνταγή την έψαχνα καιρό τώρα... μπορείς να μου πεις πόση ώρα αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει. 
Πολύ καλό το κόλπο με το καπάκι και το ποτήρι για την δημιουργία των κύκλων.. 
Χίλια μπράβο
 
marylou
3. 26-10-2009 11:36
 
Λοιπον,κοριτσια.. 
χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγουλα.Που να τη δοκιμασετε κιολας! 
Παντα, σε ολα μου τα γλυκα,βαζω ελαιολαδο και τηγανιζω παντα μονο με ελαιολαδο(γλυκα και φαγητα). 
Τωρα για τους κυκλους, αν με το ποτηρι σου γινονται μικροι,μπορεις να βαλεις καποιο μπωλακι. 
Τωρα για το φουσκωμα...τι να πω ,καμια ωρα περιπου στην αρχη και λιγοτερο μετα το πλασιμο.Φαινεται και με το ματι αν ειναι ετοιμο. 
Δεν ξερω πως τα φουσκωνετε εσεις,αλλα εγω τωρα τελευταια,οπως ειναι η λεκανη την βαζω σε μια σακουλα του σουπερ την ψευτοδενω να μην μπαινει αερας κι ετσι την εχω στην κουζινα και την κλεφτοκοιταω αν φουσκωσε.Γιατι το θεμα με τις κουβερτες με ειχε κουρασει! 
Φιλακια!! ;)
 
caramela
4. 26-10-2009 12:40
 
Πολυ ωραια!Υπαρχει και ενα μηχανηματακι πλαστικο πολυ φτηνο που το βρισκεις σε πανηγυρια και λαικες (το πουλανε αυτοι που εχουν τα μηχανηματακια για πατατες και λαχανο)και βαζοντας μεσα τη ζυμη σου ριχνει το ζυμαρι στο τηγανι ετοιμο με τρυπα στη μεση.
 
margarita79
5. 26-10-2009 13:21
 
Ναι το εχω δει αυτο .Απλως επειδη η ζυμη ειναι σχετικα σφιχτη ,δεν ξερω αν θα την καταφερει. 
στο παρελθον ειχα δοκιμασει για τους λουκουμαδες που ειναι πιο ρευστη, ωσπου να βρω σε ποιο σημειο να βιδωσω το ελατηριο να βγαινει το σωστο μεγεθος,τελειωσε η ζυμη κι εγω ειχα πασαλειψει το συμπαν με ζυμαρια :grin  
κι ετσι δεν ξανασχοληθηκα μαζι του :grin
 
caramela
6. 26-10-2009 20:19
 
Πολύ ωραίος ο λουκουμαδάκος και για τα παιδιά να παίρνουν στο σχολείο μιά χαρά είναι. Αχ καραμελίτσα πικρή ιστορία αυτή με τις κουβέρτες :sigh  
Εγώ παιδιά τις ζύμες τις φουσκώνω στο φούρνο της κουζίνας αφού τον προθερμάνω στους 50 βαθμούς και τον σβήσω. Είναι έτοιμες πολύ γρήγορα εκτός των τσουρεκιών που εκεί ακολουθώ την τακτική κουβερτούλα. :grin
 
Faye
7. 27-10-2009 08:39
 
Σήμερα θα επιχειρήσω να τους φτιάξω μετά απο όλες τις διευκρινήσεις που ζήτησα ...ελπίζω να πετύχουν μιας και ο γιός μου είναι λάτρης των λουκουμάδων. Θα σου πω αν μου πέτυχαν.. :roll
 
marylou
8. 13-09-2010 13:46
 
Μηπως γνωριζεις τις αναλογιες σε γραμμαρια?
 
smileplease
9. 06-09-2010 00:44
 
4 κούπες αλεύρι = 560gr 
1/2 κούπα ζάχαρη = 100gr 
1/2 ποτήρι λάδι = 120ml 
8) 8)
 
ArXoS
10. 13-05-2011 14:35
 
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙΞΕΤΡΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΤΥΠΗΣΑΜΕ ΑΛΛΥΠΗΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΦΑΩ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΣΕ ΛΟΥΛΚΟΥΜΑ :grin
 
aleka62

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/08/10 )