Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ιμάμ-μπαϊλντί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια λάδι
1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
4 φρέκα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο κεφαλοτύρι
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Σκίζετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε
Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε στο μισό λάδι
Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους
Αλατοπιπερώνετε
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις γεμίζετε με την σάλτσα
Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι
Βάζετε τις ροδέλλες από τα ντοματάκια πάνω σε κάθε μελιτζάνα και πασπαλίζετε με τυρί.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )