φωτογραφία από το μέλος : Mary
Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας πολύ καλή και πολλές φορές δοκιμασμένη. Βέβαια τώρα δεν είναι η εποχή που μπορείτε να βρείτε τέτοια λεμόνια αλλά μιά και δεν έχουμε τέτοια συνταγούλα τη βάζω να υπάρχει. Υλικά - 2 κιλά χοντρόφλουδα λεμόνια
- 2 κιλά ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπα γλυκόζη
Εκτέλεση - Ξύνουμε τα λεμόνια μας εξωτερικά πολύ ελαφρά στο λεπτό μέρος του τρίφτη.
- Αφαιρούμε ένα μικρό καπάκι από πάνω και ένα μικρό καπάκι από κάτω.
- Χαράζουμε τη φλούδα κάθετα σε 4 - 6 φέτες ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών και τις αφαιρούμε προσεκτικά να μη μας σπάσουν.
- Τυλίγουμε σε ρολά και τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας.
- Βάζουμε τις φλούδες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε για 24 ώρες να ξεπικρίσουν.
- Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
- Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε το νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπο.
- Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό όπως είναι ως την επόμενη μέρα.
- Αν το σιρόπι έχει αραιώσει ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι.
- Τότε προσθέτουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, να πάρει μιά βράση και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
- Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Διατηρείται ένα χρόνο κι αν σας αρέσει η γεύση λεμονιού θα το λατρέψετε. Αν το γλυκό ζαχαρώσει προσθέστε λίγο νερό, λίγη γλυκόζη και ξαναβράστε το να δέσει και πάλι.
Αν μουχλιάσει αφαιρέστε από την επιφάνεια το μουχλιασμένο και βράστε να δέσει καλά. Μουχλιάζει αν δεν έχει δέσει καλά. Στην αρχική φάση αλλάξτε το νερό 2 - 3 φορές να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξεπικρίσει. Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 95889 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |