Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Κεφτεδάκια με βασιλικό και πάπρικα σε κόκκινη σάλτσα
Κεφτεδάκια με βασιλικό και πάπρικα σε κόκκινη σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Παρασκευή, 23/10/09
p5270038sm_400
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 250γρ. κιμάς χοιρινός
  • 250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κούπα γαλέτα
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι, λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 350-400γρ. τομάτες γινωμένες, περασμένες από τον τρίφτη
  • Έξτρα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
  • Αχνίζουμε το 1 κρεμμύδι να φύγει η αψάδα του και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της τομάτας, του σκόρδου και του ελαιολάδου. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο, να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την τομάτα, τη ζάχαρη και αλάτι και αφήνουμε σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά.
  • Στο μεταξύ, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το τηγάνι ώστε να θωρακιστούν και τους ρίχνουμε στη σάλτσα. Μόλις αυτή δέσει, σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε τα έξτρα φύλλα βασιλικού.

Σερβίρουμε με λευκό ρυζάκι.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 12384
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 27-10-2009 12:25
 
Λοιπον εγω τωρα εχω ζηλεψει,το παραδεχομαι..το φαγακι σου το ρυζακι σου και το πιατο σου.. 
Μα τι design!!Ευγε!!
 
margarita79
2. 27-10-2009 12:52
 
Βρε κορίτσια μας βομβαρδίζετε με το ένα πιάτο καλύτερο απο το άλλο είστε καλύτερες κι απο τους ίδιους σας τους εαυτούς και σοβαρολογώ 8)  
Για ακόμη μια φορά εξαιρετική παρουσιαση εξαιρετικό φαι και εξαιρετική φωτογραφία  
Δεν χρειαζεται να πω οτι θα το δοκιμάσουμε :x
 
mariaZ
3. 27-10-2009 14:49
 
Άμεση καταχώρηση 1) στις αγαπημένες συνταγές 2) στις αγαπημένες φωτογραφίες...
 
ata
4. 27-10-2009 15:02
 
Δεν έχω λόγια για τη συνταγή, τη φωτογραφία, το στήσιμο! Μπράβο, μπράβο!
 
vago
5. 27-10-2009 15:16
 
Οπως βλέπεις Φλο μας έχεις τρελάνει, μέχρι και τα σχόλια βάζουμε εις διπλούν :grin :grin :grin :grin :grin
 
mariaZ
6. 27-10-2009 16:55
 
:grin :grin :grin Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ !!! 
Γενικώς, ένα πιάτο θα το φάω πρώτα με τα μάτια, μετά με τη μύτη κι έπειτα με το στόμα...έτσι το απολαμβάνω καλύτερα κι έτσι έχω "κολλήσει" και τον άντρα μου να τρώει :roll :roll ....εξ ου και το μικρόβιο της φωτογραφίας :upset  
Και πάλι- από κοινού- ευχαριστούμε :zzz :zzz :zzz
 
Flora
7. 27-10-2009 19:54
 
Σούπερ συνταγή και υπερπαραγωγή η φωτο. 
Τι να πω βρε Φλο μου, βγάζουμε τους... σκούφους μας .... :zzz
 
sgr
8. 27-10-2009 22:00
 
Τι να το φας βρε Φλώρα μου; Τα πιάτα σου είναι για να τα βλέπεις, εγώ θα λυπόμουν να τα χαλάσω :sigh  
Συγχαρητήρια και στους δυό σας :zzz
 
Faye
9. 28-10-2009 23:33
 
:grin :grin
 
Anoiksi
10. 01-12-2009 21:05
 
Σιγουρα εισαι επαγγελματιας!!!τροχαδον στα αγαπημενα.
 
01090604
11. 23-02-2012 21:00
 
Άψογη παρουσίαση!!!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/06/10 )