Υλικά (για 4 άτομα) - 250γρ. κιμάς χοιρινός
- 250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κούπα γαλέτα
- 1 αυγό
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 2 κ.γλ. πάπρικα
- Αλάτι, λίγη ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 350-400γρ. τομάτες γινωμένες, περασμένες από τον τρίφτη
- Έξτρα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση - Αχνίζουμε το 1 κρεμμύδι να φύγει η αψάδα του και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της τομάτας, του σκόρδου και του ελαιολάδου. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για μισή με μία ώρα στο ψυγείο, να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την τομάτα, τη ζάχαρη και αλάτι και αφήνουμε σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά.
- Στο μεταξύ, πλάθουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το τηγάνι ώστε να θωρακιστούν και τους ρίχνουμε στη σάλτσα. Μόλις αυτή δέσει, σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε τα έξτρα φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε με λευκό ρυζάκι. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 12384 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |