Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σουλτάνα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Rodanthi   
Παρασκευή, 23/10/09

Μου το θύμησε η ..γνωστή εκπομπή.... έχω χρόνια να το φτιάξω και μου αρεσε πολύ!!!!!!!! Ειδικά με λίγο παγωτό παρεούλα!!! 

Υλικά
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη (το ίδιο μέγεθος μέτρησης)
  • 3 κεσεδάκια λάδι (το ίδιο μέγεθος μέτρησης)
  • 7 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα περγαμόντο ή ό,τι άλλο θέλουμε
  • 700 γραμ. φύλλο κρούστας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 μπολάκι αμύγδαλο, φιλέ

για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
Διαδικασία
  • Ετοιμάζουμε τα φύλλα κρούστας. Λαδώνουμε το ταψί και πατσαβουριάζουμε τα φύλλα κρούστας, δηλαδή τα τσαλακώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ τα εξής: τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τη βανίλια, το λάδι, το κονιάκ, το περγαμόντο, το μπέκιν και τη σόδα.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε τα φύλλα με την κρέμα ζικζακωτά, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλό και ψήνουμε το γλυκό για μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, με την ζάχαρη. Είναι έτοιμο, όταν κολλάει στο κουτάλι μας και δεν τρέχει.
  • Έπειτα, σιροπιάζουμε τη σουλτάνα. Θα πρέπει να έχουμε ή κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι, ή το αντίθετο. Αφού χαράξουμε τη σουλτάνα, ρίχνουμε το σιρόπι και περιμένουμε να το πιει.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7971
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-10-2009 22:23
 
Αλλοι το λενε Σουλτανα αλλοι το λενε πορτοκλοπιτα και εγω σαν σουλτανα το ξερω και ειναι απο τα πρωτα γλυκα που εμαθα και μαλιστα στο γυμνασιο! 
Πολυ ωραιο!!
 
margarita79
2. 29-10-2009 07:54
 
Μαργαρίτα μου, μοιάζει με πορτοκαλόπιτα αλλ΄αυτή δεν έχει πορτοκάλι χυμό, και περιέχει πολύ γιαούρτι....Μάλον Τεμπελογιαουρτόπιτα πρέπει να λέγεται... Πάντως ένα είναι σίγουρο : Είναι πάρα πολύ νόστιμη και ευχαριστούμε την Ροδάνθη...!
 
pastaflora
3. 29-10-2009 09:11
 
Φαίνεται ωραίο και θα δοκιμαστεί. :)
 
marylou

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/05/12 )