Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κυδωνόπαστο (το αυθεντικό!) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 25/10/09
Για την συνταγή αυτή συμβουλεύτηκα το http://www.tastefull.wordpress.com
Υλικά :
  • 15 κυδώνια με λεία φλούδα, βαρειά στο χέρι και αρωματικά
  • Ζάχαρη
Εκτέλεση :

Πλένετε και καθαρίζετε τα κυδώνια, αφαιρώντας τα κοτσάνια,  τα σκληρά μέρη  και τα φλούδια (με ό,τι έχετε βγάλει μπορείτε  να φτιάξετε κυδώνι πελτέ). Τα κυδώνια καθαρίζονται ευκολότερα όταν είναι αφράτα, δηλαδή στον καιρό τους (Οκτώβρη, Νοέμβρη).

Βάλτε τα καθαρισμένα κυδώνια σε μια γάστρα και ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Αλέστε τα φρούτα στο blender ώστε να γίνουν πολτός. Για να είστε βέβαιοι ότι δεν θα έχει περάσει κανένα σκληρό κομματάκι μέσα στο κυδωνόπαστο, η σίγουρη λύση είναι να περάσετε τα ψημένα φρούτα από σίτα. Όμως θέλει υπομονή και δυνατό χέρι.

Μετρήστε τον πολτό σε ποτήρια και βάλτε τον σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε ίδια ποσότητα ποτηριών ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε μια ώρα να λυώσει η ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μέλι  αντί για ζάχαρη. Το κυδωνόπαστο αποκτά διαφάνεια με το μέλι.

Αρχίστε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να μην πιάσει το μίγμα στον πάτο. Συνεχίστε το ανακάτεμα, χαμηλώνοντας αν χρειαστεί τη φωτιά, μέχρι το μίγμα να ελαττωθεί σε όγκο, να σκουρύνει σε χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αν θέλετε, σ’αυτό το σημείο, προσθέστε ασπρισμένα αμύγδαλα.

Είναι έτοιμο για φορμάρισμα. Λαδώστε ελαφρά , μικρά στρογγυλά φορμάκια και γεμίστε με το μίγμα.

Έτσι θα φτιάξετε στρογγυλά κυδωνόπαστα σαν μικρά κεφαλάκια τυρί. Μπορείτε, επίσης,  να χρησιμοποιήσετε μικρά μακρόστενα φορμάκια σιλικόνης  για να φτιάξετε μικρούς κορμούς κυδωνόπαστου.

Αφήστε να στεγνώσει για 2 μέρες περίπου και ξεφορμάρετε. Τυλίγετε σε διάφανη ζελατίνα και τα φυλάτε μακριά από ζέστη και φως όλο το χειμώνα ή τα δωρίζετε στους φίλους σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 26526
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 28-10-2009 22:18
 
Ωραιο πασταφλωρα μου! 
εφτιαξα και εγω προχθες για πρωτη φορα και εχω ηδη στειλει τη συνταγη βεβαια ειναι διαφορετικος ο τροπος της γιαγιας μου αλλα οπως και να εχει ειναι ωραιο γλυκακι!
 
margarita79
2. 29-10-2009 07:49
 
Και εγώ Μαργαρίτα μου είχα ακόμη 3 τρ'όπους, αλλά η συνταγή του σάιντ που συμβουλεύτηκα μου φάνηκε πιό σωστή και πιό αυθεντική....Νάναι καλά και να πάει το σαίντ τους καλά εύχομαι...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )