Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ με καρύδα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 27/10/09
Υλικά
  • ½ κιλού ζάχαρη
  • 1 Βιτάμ
  • 1 γιαούρτι στραγγισμένο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι σόδα ποτού
  • ½ κιλό αλεύρι κόκκινο φαρίνα ΑΠ {1 μικρό σακουλάκι}
  • 6 αυγά .
  • 1 ½ Ινδική καρύδα τριμμένη

Για το σιρόπι

  • 8 ποτήρια νερό
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • γλυκόζη
Εκτέλεση

Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη το γιαούρτι, ένα –ένα τα αυγά και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά . Βουτυρώνω με ένα ταψί και ψήνω για τρία τέταρτα της ώρας σε μέτριο φούρνο. Βράζω το νερό και προσθέτω την ζάχαρη και την γλυκόζη στο τέλος. Περιχύνω την καρυδόπιτα και σερβίρω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8879
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 30-10-2009 12:49
 
Πολύ καλή η πίτα και εύκολη αρκεί να βρούμε Ινδική καρύδα (φαντάζομαι υπάρχει στο σούπερ μάρκετ ετσι?) 
;) ;)
 
mariaZ
2. 30-10-2009 13:03
 
Η γνωστη καρυδα,η τριμμενη δεν ειναι η Ινδικη?Το ινδοκαρυδο που λεμε? 
Πολυ ωραια συνταγη εγω τρελαινομαι για κεικ με καρυδα!!
 
margarita79
3. 30-10-2009 16:35
 
Ναι παιδιά μου αυτη είναι.Θα την βρήετε στους ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά... κάπου εκεί, στα σούπερ Μάρκετ και ξηροκαρπάδικα... Καλή επιτυχία. Α! στο σιρόπι αν μπορείτε να ρίξετε και 1-2 σφηνάκια batida de cocco θα έχει ξεχωριστό άρωμα!!!
 
pastaflora
4. 30-10-2009 22:14
 
Αρετούλα μου κι εγώ λατρεύω την καρύδα και θέλω να κάνω το γλυκάκι αλλά δεν έχω καταλάβει τη δόση στη σόδα , ούτε στην καρύδα. 
Μήπως μπορείς να μας το διευκρινήσεις καλή μας pastaflora 
:)
 
Faye
5. 30-10-2009 22:38
 
ΣΌΔΑ :1/4 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ. 
 
ΜΠΕΪΚΙΝ : 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ (ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ..) 
 
ΑΝ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ ΤΟΤΕ ΣΤΟ: 1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙς ΑΚΟΜΗ 3 ΚΑΙ 1/2 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ. 
 
ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ : 1 + 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ (ΜΕΓΑΛΟ).
 
pastaflora
6. 31-10-2009 16:09
 
Και εμένα μου αρέσει πολύ η ινδική καρύδα θα πρέπει να είναι θεϊκό αυτό το κέικ. Μπράβο σας κα Αρετή
 
marylou
7. 31-10-2009 17:46
 
Νάστε καλά όλες, γιαυτό σας τα γράφω... είναι όλα δοκιμασμένα, και σχεδόν όλα από το βιβλίο μου...
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 12/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός