Υλικά
- 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- ½ πακέτο μαργαρίνη( το τούβλο)
- 400γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο ζελέ (εγώ προτιμώ με γεύση κεράσι ή φράουλα)
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- 1 μικρό βαζάκι μαρμελάδα(βύσσινο, κεράσι ή φράουλα)
Εκτέλεση - Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi (να γίνουν σκόνη) και τα ρίχνουμε σε μακρόστενο πυρέξ.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε τα μπισκότα μέχρι να πιουν όλη τη μαργαρίνη, και τα στρώνουμε σε βάση μέσα στο πυρέξ.
- Σε ένα δοχείο βάζουμε το γιαούρτι με το γάλα και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σε ομοιόμορφη κρέμα (το γάλα δεν το αραιώνουμε).
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (όχι, μη φοβάστε τα δύο ποτήρια νερό που χρειάζονται γιατί θα πήξει η κρέμα στο ψυγείο) και το ενσωματώνουμε στην κρέμα του γιαουρτιού.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για περίπου 6 με 8 ώρες (μπορείτε αυτό το στάδιο να το κάνετε από το βράδυ).
- Μέσα σε μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τη μαρμελάδα και προσθέτουμε 2 με 3 κουτάλια της σούπας νερό και ζεσταίνουμε ελαφρώς το μίγμα.
- Αφού παγώσει το γλυκό στρώνουμε προσεχτικά τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και απλά είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 18894 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |