Στην συνταγή αυτή δεν δίνονται ποσότητες στα υλικά γιατί εξαρτάται από τα κυδώνια που θα χρησιμοποιήσουμε.
Υλικά - Κυδώνια
- Ζάχαρη
- άρωμα (βανίλια, αρμαρόριζα κ.λπ.)
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε τα κυδώνια να βράσουν για τουλάχιστον 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Το υγρό θα πρέπει μετά το βράσιμο να φτάνει στο μέσο της κατσαρόλας. Αν δούμε ότι έχει λιγοστέψει πολύ κατά τη διάρκεια του βρασίματος συμπληρώνουμε λίγο ακόμα. Αφαιρούμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό σε τουλουπάνι. Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος από τα κυδώνια. Μετράμε το ζωμό με ποτήρια και προσθέτουμε άλλα τόσα ποτήρια ζάχαρη. Αν δλδ βγει 5 ποτήρια ζωμός βάζουμε και 5 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτουμε το άρωμα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το υγρό να δέσει. Θα πάρει τουλάχιστον 1 με 1 1/2 ώρα. Μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα ή σε βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 14457 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |