Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κυδώνι πελτέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τετάρτη, 28/10/09
pa280013_400

Στην συνταγή αυτή δεν δίνονται ποσότητες στα υλικά γιατί εξαρτάται από τα κυδώνια που θα χρησιμοποιήσουμε.
Υλικά
  • Κυδώνια
  • Ζάχαρη
  • άρωμα (βανίλια, αρμαρόριζα κ.λπ.)
Εκτέλεση

pa250008_400Καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε τα κυδώνια να βράσουν για τουλάχιστον 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Το υγρό θα πρέπει μετά το βράσιμο να φτάνει στο μέσο της κατσαρόλας. Αν δούμε ότι έχει λιγοστέψει πολύ κατά τη διάρκεια του βρασίματος συμπληρώνουμε λίγο ακόμα.
Αφαιρούμε τα κυδώνια από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό σε τουλουπάνι. Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος από τα κυδώνια.
Μετράμε το ζωμό με ποτήρια και προσθέτουμε άλλα τόσα ποτήρια ζάχαρη. Αν δλδ βγει 5 ποτήρια ζωμός βάζουμε και 5 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτουμε το άρωμα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το υγρό να δέσει. Θα πάρει τουλάχιστον 1 με 1 1/2 ώρα.
Μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα ή σε βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 10544
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-11-2009 11:49
 
Δεν έχω ξανακούσει γι αυτόν τον πελτέ. Πως χρησιμοποιείται βρε Μαράκι? τον απλώνουμε σε ψωμάκι σίγουρα, τον τρώμε και σκέτο? ή τον βάζουμε στο φαί? :upset λέω εγώ τώρα :zzz
 
mariaZ
2. 01-11-2009 12:48
 
Πολυ ωραιο ..αχ και αυτο το κανει η γιαγια μου! 
Μπραβο Μαιρη!!
 
margarita79
3. 01-11-2009 20:27
 
Οχι παιδιά είναι πολύ γλυκό κι σφιχτό ζελέ. Τον τρώνε μιά κουταλιά μεγάλη στο πιατάκι του γλυκού που προσφέρεται στους επισκέπτες σαν γλυκό κουταλιού. Τον φτιάχνουμε και στο Πήλιο. Και δεν τον λέμε ζελέ αλλά ΠΕΛΤΕ ΚΥΔΩΝΙΟΥ. ¨ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΎ ΒΡΆΖΕΙ ΠΑΊΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΌ ΣΚΟΎΡΟ ΧΡΏΜΑ ΣΑΝ ΡΟΥΜΠΊΝΙ. ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΔΙΑΥΓΈς ΚΑΙ ΕΎΓΕΥΣΤΌ ΜΕ ΤΟ ΆΡΩΜΑ ΤΗς ΜΟΣΧΟΜΟΛΌΧΑς(ΑΡΜΠΑΡΌΡΡΙΖΑς) ΚΑΙ ΈΝΑ ΔΥΌ ΑΣΠΡΑ ΜΥΓΔΑΛΆΚΙΑ ΣΤΟ ΠΙΆΤΟ!!!
 
pastaflora
4. 02-11-2009 08:03
 
Μαριώ είναι όπως ακριβώς τα λέει η Pastaflora. Δεν μπαίνει σε ψωμί, ούτε και σε φαγητό. Σερβίρετε σαν γλυκό κουταλιού!
 
Mary
5. 02-11-2009 11:59
 
Τι λαμπερό χρώμα είναι αυτό κυρία Μαιρούλα μας ???? όνειρο είναι !!! 
 
συγχαρητήρια !!!
 
MB04

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός