Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ομελέτα του καλοφαγά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από marylou   
Πέμπτη, 29/10/09
omelet_400_01
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 φέτες τυρί για τοστ
  • 1 μέτρια πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • λίγα μανιτάρια
  • πιπεριά πράσινη ή ότι άλλη έχετε
  • λίγο γάλα
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο καλαμποκέλαιο και έπειτα προσθέτουμε μια πατάτα τριμμένη στον τρίφτη (στο χονδρό μέρος του).
  • Όταν ψηθεί απο την μια μεριά το γυρίζουμε απο την άλλη και μετά προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
  • Όταν σωταριστούν όλα, χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και τα ρίχνω στο τηγάνι. Στην συνέχεια τοποθετώ το τυρί και προσπαθώ να την αναποδογυρίσω χωρίς να μας διαλυθεί.
Καλή όρεξη !
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6279
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 02-11-2009 09:18
 
Την ίδια κάνω κι εγώ, μόνο που προσθέτω και μανιτάρια και φέτες φρέσκιας ντομάτας και γίνεται πολύ χορταστική.
 
sgr
2. 02-11-2009 09:50
 
Είναι πολύ νόστιμη marylou.Εγώ αναποδογυρίζω την ομελέτα σκεπάζοντας το τηγάνι με πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου(από το τηγάνι),αποσύρω απ'τη φωτιά,κάνω τούμπα την ομελέτα και τη βάζω προσεκτικά πίσω στο τηγάνι και συνεχίζω το ψήσιμο :p
 
renaki
3. 02-11-2009 10:29
 
Παρα πολυ ωραια και με την τριμμενη πατατουλα μεσα μουρλια!!
 
margarita79
4. 02-11-2009 10:44
 
Χαίρομαι κορίτσια που σας αρέσει η ομελετίτσα μου, renaki και εγώ έτσι την έχω αναποδογυρίσει απλα το συγκερκιμένο τηγάνι μου είναι μικρό για αυτό φαίνεται στην φωτο μικρή ... :)
 
marylou
5. 02-11-2009 10:54
 
Πολύ ωραία η ομελέτα ..... μου :grin  
Ως γνωστή καλοφαγού ;)  
Μου αρέσει οτιδήποτε έχει αυγά στο τηγάνι :upset
 
mariaZ
6. 02-11-2009 12:04
 
Και εγω Μαριλού, ετσι την κάνω και ρίχνω . Η διαφορά μας είναι ότι εγω την ψήνω για 35-40 λεπτά στον φούρνο, γίνεται σαν πίτσα ! 
 
καλό μήνα !!
 
MB04
7. 03-11-2009 06:01
 
τέλεια marylou :zzz  
εγώ ρίχνω και λίγο αλευράκι όταν χτυπώ τα αυγά με το γάλα :p
 
maroula
8. 03-11-2009 06:47
 
Απλά η διαφορά είναι ο χρόνος ...ΜΒ04 γι'αυτό πρότεινα τον κλασικό τρόπο δηλ. στο τιγάνι αλλά και στο φούρνο γίνεται πιο αφράτη αν έχεις το χρόνο να περιμένεις να φας  
:zzz :p
 
marylou
9. 03-11-2009 17:42
 
το thread εδώ της συνταγής εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρον θέμα με όλα αυτά τα tip. Όσο για την αρχική ιδέα, σούπερ! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε και θα γράψω εντυπώσεις!
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )