Αυτά τα μινι Hot Dog-άκια είναι νοστιμότατα και γίνονται ανάρπαστα. Υλικά
Για την ζύμη - 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κούπα λάδι
- 1-2 κούπες χλιαρό νερό
Για την γέμιση - κέτσαπ
- μουστάρδα
- λουκανικάκια μεριδούλες
| |
Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολάει και να είναι σχετικά σφιχτή. Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει! Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη φτιάχνουμε μικρά οβάλ "μπαλάκια" (ανάλογα με τα λουκάνικά μας) αφήνουμε να ξεκουραστούν για ένα τέταρτο ακόμα (και να φουσκώσουν) και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα (όπως οι λουκουμάδες). Κατόπιν περνάμε απο αντικολλητικό τηγάνι τα λουκάνικά μας και ανακατεύουμε σε μπωλ την κέτσαπ με την μουστάρδα. Μόλις τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα, άνοιγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος (με μαχαιράκι ) και αν έχετε το εργαλείο για την αφαίρεση κουκουτσιών των μήλων το χρησιμοποιείτε για να ανοίξετε μια τρύπα η οποία όμως δεν θα φτάσει μέχρι κάτω. Αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας!!!! Βουτάτε κάθε λουκανικάκι στο μείγμα κέτσαπ-μουστάρδας και κατόπιν το βυθίζετε στην τρύπα που ανοίξατε. Καλή όρεξη Εγώ έκανα τα ψωμάκια στο φούρνο για πιο υγιεινά αλλά βγαίνουν αρκετά σκληρά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 7434 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |