Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μίνι Hot Dog Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Παρασκευή, 30/10/09

Αυτά τα μινι Hot Dog-άκια είναι νοστιμότατα και γίνονται ανάρπαστα.

Υλικά

Για την ζύμη 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1-2 κούπες χλιαρό νερό

Για την γέμιση

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • λουκανικάκια μεριδούλες 
___400_01
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολάει και να είναι σχετικά σφιχτή. Την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει! 

___400Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη φτιάχνουμε μικρά οβάλ "μπαλάκια" (ανάλογα με τα λουκάνικά μας) αφήνουμε να ξεκουραστούν για ένα τέταρτο ακόμα (και να φουσκώσουν) και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινα (όπως οι λουκουμάδες).

Κατόπιν περνάμε απο αντικολλητικό τηγάνι τα λουκάνικά μας και ανακατεύουμε σε μπωλ την κέτσαπ με την μουστάρδα.

Μόλις τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα, άνοιγουμε μια τρυπούλα στο επάνω μέρος (με μαχαιράκι ) και αν έχετε το εργαλείο για την αφαίρεση κουκουτσιών των μήλων το χρησιμοποιείτε για να ανοίξετε μια τρύπα η οποία όμως δεν θα φτάσει μέχρι κάτω. Αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας!!!!

Βουτάτε κάθε λουκανικάκι στο μείγμα κέτσαπ-μουστάρδας και κατόπιν το βυθίζετε στην τρύπα που ανοίξατε. 

Καλή όρεξη

Εγώ έκανα τα ψωμάκια στο φούρνο για πιο υγιεινά αλλά βγαίνουν αρκετά σκληρά. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 7434
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 02-11-2009 15:04
 
Και αλλη πρωτοτυπη συνταγη! 
Μπραβο Μαρακι!
 
margarita79
2. 02-11-2009 16:07
 
Μμμμμμμμμμμ...νόστιμα!
 
Marinaki
3. 03-11-2009 06:05
 
τι φοβερή ιδέα μπράβο 
ιδανικό για πάρτυ :zzz
 
maroula
4. 03-11-2009 06:55
 
Ωραία τα χαρμπουργεράκια σου Μαράκι, τι εννοείς ότι γίνονται λίγο σκληρά? χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να γίνουν πιο μαλακά :? φαντάζομαι ότι αν τιγανιστούν θα θυμίζουν πιρασκί.
 
marylou
5. 03-11-2009 08:50
 
αν τηγανιστούν θα είναι πιο μαλακό το ψωμάκι γιατί δεν χρειάζεται τόσο χρόνο όσο στο ταψί κι έτσι δεν σκληραίνει  
Ναι θα θυμίζει λίγο την ζύμη του πιροσκί αλλά την γέμιση την βάζεις μετά  
Καλή επιτυχία ;)
 
mariaZ
6. 03-11-2009 09:02
 
Δεν καταλαβαίνω γιατί σου σκληρύνανε Μαρία. Μήπως τα παράψησες? ή μήπως ήθελαν κι άλλο φούσκωμα? Εφόσον είναι κανονικό ζυμάρι σαν αυτό που κάνουμε το ψωμί λογικά θα έπρεπε να γίνει μαλακό.
 
Mary
7. 03-11-2009 09:56
 
Μπορεί όντως να μην το άφησα να φουσκώσει όσο πρέπει δηλ. όσο γράφω :roll  
Μπορεί γι αυτό βρέ Μαίρη.
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/02/11 )