Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατατοπίτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 31/10/09
Ευρετήριο άρθρου
Πατατοπίτσα
Σελίδα 2
img_0046_400

Το φαγάκι αυτο το ειδα στην εκπομπη ''Κάτι ψήνεται'' και το ειχαν σαν συνοδευτικο κρεατος. Θα μπορουσα καλλιστα να το ονομασω ''ογκρατεν πατατας'' αλλα επειδη γινεται πολυ λεπτο, ειναι σαν πιτσα με βάση πατατας. Σας δινω τη συνταγη με καποιες δικες μου προσθήκες. Να το δοκιμάσετε!!

Υλικά (Για μια λαμαρίνα φουρνου)
  • Πατάτες σε ροδέλες ψιλά κομμένες(τοσες ωστε να καλυψετε τη λαμαρινα με μια στρωση)
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκαρυδο
  • Τυριά τριμμένα(εγω εβαλα,κασερι,ρεγκατο,γκουντα)
  • 5-6 φετες ζαμπον κομμενες ζουλιεν
  • Μπεικον(προαιρετικα)
  • 400-500 μλ κρέμα γάλακτος (εγω εβαλα 1,5 κουτί γαλα εβαπορε)
Εκτέλεση
  • pa310001_400_01

    Κοβουμε τις πατατες με το μαχαιρι ή με μαντολίνο σε πολυ λεπτες φέτες.
  • Τις στρωνουμε σε μια στρωση σε ελαφρα λαδωμενη λαμαρινα και ριχνουμε αλατι,πιπερι και μοσχοκαρυδο (Προσοχη στο αλατι που θα βαλετε αν τα τυρια ειναι αλμυρα).
  • Κοβουμε τα αλλαντικα, τα ριχνουμε απο πανω και πασπαλιζουμε την επιφανεια με τυρια.
  • Ραντιζουμε με την κρεμα γαλακτος ή το γαλα εβαπορε.
  • Ψηνουμε στους 180-190 βαθμους για μια ωρα περιπου μεχρι να ροδισει η επιφανεια.

Καλή επιτυχία!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (75) | Εμφανίσεις: 33243
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 03-11-2009 11:02
 
Αχ ωραίο φαίνεται.... Αλήθεια βγήκε καλό που αντί για κρέμα γάλακτος έβαλες εβαπορέ;; Δλδ στην γεύση γινόταν αντιληπτό;
 
Marinaki
2. 03-11-2009 11:06
 
Μια χαρα βγηκε!Εγω πολυ συχνα αντικαθιστω κρεμα γαλακτος με εβαπορε πχ.στα σουφλε και μου φαινεται και καλυτερο. 
Εχθες το ξαναεκανα αλλα αυτη τη φορα με πατατα,κιμα και τυρια.
 
margarita79
3. 03-11-2009 11:17
 
Είναι πολύ ωραίο Μαργαρίτα, εγώ το φτιάχνω και με μπεσαμέλ αντί για την κρέμα γάλακτος και είναι θεϊκό. :upset
 
marylou
4. 03-11-2009 11:54
 
Τέλειο μπράβο Μαργαρίτα  
Κι αυτό θα δοκιμαστεί και στο τέλος θα σας γράφω απο κανένα νοσοκομείο :p
 
mariaZ
5. 03-11-2009 13:13
 
Μαργαριτούλα θα το δοκιμάσω. 
Πω πω με εχεις σώσει με τις συνταγές ευχαριστώ πολύ .Και εγώ και η Ανδριάννα :grin :grin
 
soula33
6. 03-11-2009 14:22
 
:roll ααααχ,τι νοστιμια είναι αυτή.Και να πει κανεις οτι μας λειπει και η όρεξη.Ωραίο Μαργαρίτα μου 8)
 
renaki
7. 03-11-2009 16:43
 
Πάρα πολύ ωραία η πατατοπίτσα σου Μαργαρίτα!Την έκανα, μόνο που φοβήθηκα λίγο τις πατάτες και τις έψησα κανα 15 λεπτό μόνες τους και μετά έβαλα τα υλικά. Πρόσθεσα πιπεριά λίγα φρέσκα μανιτάρια και μια ντοματούλα ψιλοκομμένη. την φάγαμε αμέσως και δεν έμεινε τίποτα. θα την επαναλάβω σύντομα με τον κιμά αυτή τη φορά. 
 
 
voula
8. 03-11-2009 16:45
 
ε τωρα ζηλεψα και εγω τη δικη σου .. :grin  
Μπραβο Βουλα!
 
margarita79
9. 03-11-2009 16:49
 
πολύ ωραίο φαγητό ομολογουμένως .. :p
 
ArXoS
10. 03-11-2009 17:26
 
Bρε Μαργαρίτα, πώς κόβονται ζουλιέν? Με εργαλείο ειδικό? (παρεμπιπτόντως μόλις γύρισα από τη δουλειά και μόνο που βλέπω τις φωτό σας κορίτσια θέλω να φάω την οθόνη :upset )
 
Ranja
11. 03-11-2009 17:29
 
Ζουλιεν κοβουμε τα αλλαντικα δλδ σε λεπτες λουριδιτσες. 
Τις πατατες εγω τις εκοψα οσο λεπτες μπορεσα με το μαχαιρι υπαρχει και το λεγομενο ''μαντολινο'', ενα εγαλειακι για πατατες που τις κοβει εξισου λεπτες.
 
margarita79
12. 03-11-2009 17:51
 
βρε παιδια λυπηθητε μας πια! 
μας τρεχουν τα σαλια!μεχρι να βγει ο χειμωνας θα παρουμε αλλα 20 κιλα! :grin
 
caramela
13. 03-11-2009 18:55
 
Λοιπόν αυτό το εργαλειάκι δεν το ήξερα αλλά σίγουρα θα το αναζητήσω. Ευχαριστούμε για την πληροφορία! Οσο για το φαγάκι...λαχταριστό!! :eek
 
vago
14. 04-11-2009 06:08
 
Το είδα κι εγώ αυτό το πιάτο στην εκπομπή και μου άρεσε...τα δικά σας μαγειρέματα, κορίτσια, φαίνονται πολύ καλύτερα από αυτό εκείνο! Μπράβο σας!! 
Θα το φτιάξω με εβαπορέ, είναι καλή ιδέα ;) ;)
 
Flora
15. 04-11-2009 20:41
 
Τέλειο Μάρτζι αλλά και της Βούλας υπερπαραγωγή! Για το μόνο που απορώ είναι ότι έβαλε η Βούλα πιπεριές, και συ, όχι! Μήπως σου τελείωσαν? (γιατί αμφιβάλλω ότι δεν το σκέφτηκες)! :grin  
 
Και μια πληροφορία σχετικά με το μαντολίνο. Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια θα σας έλεγα να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση. 
Δεν κόβει απλά... σφάζει. Έτσι με απλές κινήσεις, μπορεί το φαγητό σας από απλό με λαχανικά να γίνει γεμιστό με κρέας. (Σας το λέει μια παθούσα!).
 
Mary


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/11/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός