Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γίγαντες πικάντικοι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Marinaki   
Δευτέρα, 02/11/09
Υλικά
  • 500 γραμμ. γίγαντες
  • 500 ml πουμαρό
  • 5 καρότα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. ταμπάσκο
  • 1 πιπερίτσα κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • τριμμένη φρυγανιά
gig
Εκτέλεση
  • Απο το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες. Την επόμενη μέρα το πρωί τους βράζουμε.
  • Χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν. Προσέχουμε να μην τους παραβράσουμε και λιώσουν.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και σβήνουμε με το πουμαρό.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο (αρκετό αλάτι, τους πάει), το ταμπάσκο και την πιπερίτσα. Το αφήνουμε να βράσει.
  • Λίγο πριν σβήσουμε τη σάλτσα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σέλινο και μια κουτάλα νερό από τους βρασμένους γίγαντες.
  • Μεταφέρουμε τους γίγαντες (στραγγισμένους) σε ένα πλατύ πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα να πάει παντού και προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά πάνω πάνω για να κάνει κρούστα. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς.
Καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8383
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 03-11-2009 16:07
 
Πολυ ωραια εναλλακτικη για γιγαντες!Μπραβο μαρινα!
 
margarita79
2. 03-11-2009 19:24
 
Ευχαριστώ!
 
Marinaki
3. 05-11-2009 07:29
 
Αγαπημένο φαγητό.. μόνο που εγώ βάζω και μπόλικο μαϊντανό. Δεν ήξερα για την τριμμένη φρυγανιά θα πρέπει να γίνονται τραγανοί μπράβο σου Μαρινάκι. :)
 
marylou
4. 26-10-2010 18:12
 
Πολύ με ενδιαφέρει αυτή η συνταγή αλλά θέλω να ρωτήσω πόση ώρα βράζεις περίπου τους γίγαντες μέχρι να γίνουν σχεδόν και σε τι φωτιά; Φαντάζομαι μέτρια.
 
tat21
5. 26-10-2010 23:43
 
Να τρυπιούνται! Δηλαδή, κανένα 50λεπτο..αλλά έχω καιρό να τους φτιάξω και δεν θυμάμαι καλά... Φωτιά μέτρια ναι!
 
Marinaki
6. 28-10-2010 16:48
 
Ευχαριστώ, και στο περίπου με βοηθάει να ξέρω και οταν τους φτιάξω θα σου πω πώς πήγε! :)
 
tat21
7. 28-10-2010 17:03
 
Καλή επιτυχία! Ενημέρωσέ με!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/12/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός