Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου ελαφρώς αλλαγμένη. Εξαιρετικά ελαφρύ κέικ. Υλικά - 10 κ. σούπας λάδι
- 2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 6 κ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 2 φλιτζάνια νερό ή 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι ή 2 φλιτζάνια πορτοκαλάδα με ανθρακικό (για να φουσκώσει περισσότερο)ή 2 φλιτζάνια γάλα (πλήρες ή ημίπαχο)
- 2 βανίλιες
- 1,5 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη (αν θέλουμε βάζουμε 2 φλιτζάνια ή αν δε σας αρέσει η μαύρη ζάχαρη μπορείτε να βάλετε και λευκή)
- ξύσμα πορτοκαλιού (ή 1 κ. σούπας άρωμα ποροκαλιού ή άρωμα βανίλια ή άρωμα αμύγδαλο που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο λάδι. Σε γαβάθα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αν δεν το θέλετε νηστίσιμο προσθέστε στο μείγμα και ένα αυγό. Θα κρατήσει όλα τα υλικά πιο <<δεμένα>>. Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 50033 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |