Υλικά :
- 1 χταπόδι 1 ½ με 2 κιλά
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 δαφνόφυλλα
- Πάστα ντομάτας
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση : Συνήθως εγώ καθαρίζω τη σακούλα του χταποδιού, το ξεπλένω και το βάζω με νερό που το σκεπάζει και με το ξερό κρεμμύδι να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Όταν βράσει, το καθαρίζω από τις μεμβράνες του και το τεμαχίζω (το κρεμμύδι το πετάω). Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και μαραίνω ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, προσθέτω το χταποδάκι και σβήνω με το κρασί. Βάζω το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Έπειτα προσθέτω την πάστα ντομάτας αραιωμένη με λίγο νερό και το αφήνω να πάρει μία βράση και να μείνει με λίγη σάλτσα. Στο σβήσιμο προσθέτω τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό για να βγάλει τα αρώματα του. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6417 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |