Υλικά : - 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- ¾ του πακέτου φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 400 γρ. περίπου καρύδια ή αμύγδαλα
Για το σιροπι - 3 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη
- Φλούδα από ένα λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση :
- Ανοίγω το κανταΐφι ώστε να μπορώ να παίρνω μικρές τουφίτσες και το σκεπάζω με πετσέτα να μην ξεραθεί.
- Παίρνω μία λωρίδα από το κανταΐφι και την τυλίγω στον αντίχειρα μου ώστε να φτιαχτεί μια φωλίτσα, τη βάζω σε βουτυρωμένο ταψί, τη γεμίζω με 2 ή 3 καρύδια και συνεχίζω τη διαδικασία βάζοντας τις μπουκίτσες τη μία δίπλα στην άλλη ώσπου να τελειώσει το κανταΐφι.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις μπουκίτσες καλά. Αν περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε τα κανταϊφάκια στους 180 βαθμούς στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να κοκκινίσουν αρκετά.
Όσο ψήνονται οι μπουκίτσες μας ετοιμάζουμε το σιρόπι. - Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Όταν βγάλουμε τα κανταϊφάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να το πιουν .
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 12552 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |