Υλικά (για 4 μερίδες) - 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 λίτρο βραστό ζωμό βοδινού ( ή βραστό νερό με 1 κύβο βοδινού)
- Αλάτι, πιπέρι
Για τις μπρουσκέτες - Φέτες ψωμιού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυράκι)
Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες και τα βάζουμε με το βούτυρο σε κατσαρόλα να σωταρισθούν σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον ανακατεύοντας τα 2-3 φορές ενδιάμεσα. Τα κρεμμύδια μετά το πέρας της ώρας πρέπει να έχουν πιει τα υγρά τους, να είναι διάφανα και να έχουν πάρει το χρώμα της καραμέλας, αλλιώς τα αφήνουμε λίγη ώρα ακόμη. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το αλεύρι, το οποίο αφήνουμε να καβουρντιστεί για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να βράσει και να δέσει η σουπίτσα μας. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με σκορδάτες, τυρένιες μπρουσκέτες. Για τις μπρουσκέτες: Ψήνουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού στο γκριλ. Τις τρίβουμε ελαφρά με το σκόρδο και απλώνουμε από πάνω το τυρί. Ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 8837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |