Το χοιρινό είναι φιλεμένο από τη μαμά της κουμπάρας μου, από την Ανδραβίδα Ηλείας. Η καΓωγώ κάθε χρόνο μεγαλώνει έναν "Βίκτωρα" , του οποίου το κρέας ταΐζει όλο τον χρόνο την οικογένεια. Η συνταγή είναι της κουμπάρας μου, που την έμαθε από τη μαμά της, κι εγώ τους την αφιερώνω και σας την παρουσιάζω... Υλικά (για 4 άτομα) - 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
- 4 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια ή ροδέλες
- 16-20 καρότα baby ολόκληρα ή 6 μεγάλα σε χοντρές ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 2 ντομάτες χονδροκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ¾ κούπας τσ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας με το σκόρδο να ροδοκοκκινήσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, σκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε τα καρότα, την τομάτα και τις πατάτες. Αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι που του πάει πολύ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα μας. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 17531 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |