Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνουπίδι μουσακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 17
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Πέμπτη, 05/11/09
Υλικά
  •  2 κουνουπίδια-βρασμένα ελαφρά
  • 500 γραμ. κιμά μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • σκόνη από ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας μαργαρίνη
  • 1-2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο σκόνη
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Κάνουμε τον κιμά, όπως για τα μακαρόνια αλλά τον αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Βράζουμε τα κουνουπίδια ελαφρά-μέχρι να κόβονται με το μαχαίρι.

Σ'ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το κουνουπίδι σε φέτες χοντρούτσικες. Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε και 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα του κιμά και πάνω από τον κιμά τοποθετούμε τα κυβ΄κια της γραβιέρας.

Καλύπτουμε στη συνέχεια με το υπόλοιπο κουνουπίδι και πάλι αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και ρίχνουμε και λίγο σκόνη από ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε πάλι 3-4 κουτ. λάδι από πάνω.

Κάνουμε τη μπεσαμέλ και τη περιχύνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε το φαγητό στους 200C, ώσπου να ροδοκοκκινήσει!

Καλή σας επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 08-11-2009 09:24
 
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον...θα δοκιμαστεί σύντομα! 
Όταν λες 2 κουνουπίδια...μικρά, μέτρια, μεγάλα?
 
Flora
2. 08-11-2009 10:24
 
Λατρεύω το κουνουπίδι και δεν είχα ποτέ σκεφτεί να το φτιάξω έτσι. Να δεις που θα πείσω και τον Χάρη να το φάει έτσι !
 
sgr
3. 08-11-2009 23:53
 
Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα, μπράβο!!!  
Θα το δοκιμάσω κι εγώ σύντομα, είναι πολύ του γούστου μου. :)  
Φλώρα φαντάζομαι ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειάζεται για να καλύψουμε με φέτες τον πάτο και την επιφάνεια.
 
Faye
4. 09-11-2009 14:58
 
Aνάλογα με το ταψί σου Φλώρα μου! 
Κορίτσια, κάντε την την συνταγή και θα με θυμηθήτε! :grin
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )