Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Μηλόπιτα Νο.16 (με κρέμα βανίλια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Παρασκευή, 06/11/09
Μηλόπιτα Νο.16 (με κρέμα βανίλια)
Υλικά:
  • 220γρ. Αλεύρι
  • 80γρ. Ζάχαρη
  • 2 κουτ. Τσαγιού μπέικιν
  • Λίγο αλάτι
  • 1 αυγό
  • 100γρ. Μαργαρίνη
  • 4 μεγάλα μήλα
  • Κανέλλα
  • 2 σακουλάκια κρέμα βανίλια (εγώ παίρνω τα γερμανικά που περιέχουν 37γρ. Το ένα σακουλάκι)
  • ½ λίτρο γάλα
  • 80γρ. Ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50γρ. Αμυγδαλόφυλλα
 Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε μία ζύμη από αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν, αλάτι, 1 αυγό και την μαργαρίνη. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία φόρμα γλυκού (διάμετρος 28 εκ.) και σηκώνουμε τις άκρες 3 εκ. Προς τα πάνω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε και τα απλώνουμε πάνω στην ζύμη κι έπειτα τα πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Μηλόπιτα Νο.16 (με κρέμα βανίλια)
  • Παίρνουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε με την κρέμα βανίλια και την ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι κι αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και έπειτα προσθέτουμε τα 2 αυγά.
  • Το μείγμα που κάναμε το απλώνουμε πάνω στα μήλα κι από πάνω ρίχνουμε τα αμυγδαλόφυλλα. Έπειτα το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά.
Μηλόπιτα Νο.16 (με κρέμα βανίλια)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 13068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 09-11-2009 15:29
 
Φανταστικό φαίνεται :upset  
Κρίμα και κάτι μήλα που είχα λίγο καιρό τα έκανα μαρμελάδα  
με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω :zzz
 
mariaZ
2. 09-11-2009 16:41
 
Τέλειο!! Δεν έχω δοκιμάσει τη μηλόπιτα έτσι. Μπράβο!
 
vago
3. 09-11-2009 21:40
 
Καλα τι ωραι μηλοπιτα ειναι αυτη????? 
Μπραβο Σαρδελακι θα την κανω το σκ οπωσδηποτε!!!
 
margarita79
4. 09-11-2009 22:12
 
να την κάνεις κοριτσάκι μου και να μου πεις εντυπώσεις...
 
sardelaki
5. 10-11-2009 18:30
 
Πολύ πρωτότυπη :zzz  
Θα δοκιμαστεί γρήγορα, ευχαριστούμε sardelaki :grin
 
Flora
6. 10-11-2009 18:56
 
Να σε ρωτησω βρε σαρδελακι επειδη μου εκατσε να την φτιαξω τι κρεμα να παρω?Ας πουμε ανθος αραβοσιτου βανιλια ?Την κρυα φανταζομαι ετσι ?τη στιγμης ή αυτη που βραζουμε το γαλα?
 
margarita79
7. 10-11-2009 19:07
 
εγώ παίρνω αυτήν από τα lidl αλλά φαντάζομαι πως και ανθος αραβοσιτου μια χαρά θα κάνει την δουλειά του!
 
sardelaki
8. 10-11-2009 19:09
 
οκ ευχαριστω πες μου μονο κρυα κρεμα ειναι?
 
margarita79
9. 10-11-2009 19:11
 
Αστο ακυρο sardelaki τωρα διαβασα την εκτελεση προσεκτικα :zzz
 
margarita79
10. 10-11-2009 19:14
 
:grin :grin
 
sardelaki
11. 13-01-2011 09:27
 
Αυτή τη μηλόπιτα-πουτίγκα την φτιάξαμε και την ξαναφτιάξαμε πολλές-πολλές φορές! Έχει γίνει η αγαπημένη μας και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την κάνω με άνθος αραβοσίτου και βγαίνει τέλεια κάθε φορά :zzz :zzz 
Ευχαριστούμε sardelaki 
 
Flora
12. 07-09-2011 13:10
 
μπράβο φλόρα...φανταστική φαίνεται!
 
sardelaki
13. 17-02-2012 22:41
 
Με κρέμα ζαχαροπλαστικής γίνεται;
 
tamar
14. 19-02-2012 11:52
 
Tην έφτιαξα παραλείποντας το 2ο στάδιο, βάζοντας κρέμα ζαχαροπλαστικής κι έγινε super.
 
tamar
15. 11-11-2012 23:17
 
Φοβερή μηλόπιτα! Την έφτιαξα σήμερα και άρεσε πολύ! Για την κρέμα έβαλα κούσταρ πάουντερ και έγινε πολύ ανάλαφρη. Όσο για το αμυγδαλάκι, επειδή δε μου βρισκόταν φυλλαράκι, έβαλα τριμμένο.
 
karpouzi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )