Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Μελιτζανοσαλάτα Νο.06 (Baba Ghanoush)
Μελιτζανοσαλάτα Νο.06 (Baba Ghanoush) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από Flora   
Σάββατο, 07/11/09

Τη μελιτζανοσαλάτα αυτή τη δοκιμάσαμε σε λιβανέζικο εστιατόριο στο Λονδίνο και ξετρελαθήκαμε με την καπνιστή της γεύση.

“Baba Ghanoush” σημαίνει κακομαθημένος μπαμπάς, ο οποίος ήθελε καθημερινά στο τραπέζι του τη συγκεκριμένη μελιτζανοσαλάτα, όπως μας εξήγησε ο μάγειρας. Τις μελιτζάνες τις κάπνιζε στον ξυλόφουρνο και τη σαλάτα την έφτιαχνε εκείνη την ώρα, μπροστά μας σε ένα τεράστιο γουδί!!! Παράλληλα έψηνε λιβανέζικα ψωμάκια να τη συνοδεύσουμε.

Υλικά:
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι, πιπέρι

.jpg_400_11

Εκτέλεση:

Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ (ή στα κάρβουνα ) μέχρι να μαλακώσουν καλά και να καεί η φλούδα τους, απ’ όλες τις μεριές, ώστε να έχουμε την καπνιστή γεύση.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε ώστε να κρατήσουμε μόνο τη σάρκα τους. Ψιλοκόβουμε καλά με το μαχαίρι και σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

__400_09

Ιδανικά, τα χτυπάμε σε γουδί. Δοκιμάζουμε και αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πάπρικα ή ψιλοκομμένο μαϊντανό για χρώμα.

 

Καλή επιτυχία!

_2_400_08

Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 8530
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 10-11-2009 09:44
 
Ωραίο συνοδευτικό! Πιστεύω ότι τη διαφορά θα την κάνει η μυρωδιά του καπνιστού.
 
vago
2. 10-11-2009 09:58
 
Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμη θα δοκιμαστεί σίγουρα :p
 
marylou
3. 10-11-2009 10:54
 
Μμμμ!Ακούγεται πολύ καλή!!! 
Θα δοκιμαστεί την Κυριακή που έχουμε bbq με ψάρια!
 
lovestars
4. 10-11-2009 12:50
 
Λατρεύω τη μελιτζανοσαλάτα αλλά με ταχίνι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Είναι πολύ έντονο στη γεύση? ή ίσα που το καταλαβαίνεις?
 
Mary
5. 10-11-2009 17:41
 
Άκριβώς έτσι φτιάχνω και εγώ την μελιτζανοσαλάτα, με την διαφορά ότι δεν βάζω ταχίνι. Το καταλαβαίνεις έντονα το ταχίνι Φλώρα ?
 
ekaterini
6. 10-11-2009 18:17
 
Ανάλογα τα γούστα κοπελιές ;) 
Αν βάλετε 1 κ.σ. θα το γεύεστε αρκετά αλλά σε συνδυασμό με το σκόρδο δεν "ακούγεται" πολύ. Αν δεν σας πολυαρέσει η γεύση του (όπως εμένα) αυξομειώνετε την ποσότητα όσο την ετοιμάζετε...νομίζω πάντως πως έστω και λίγο το χρειάζεται. Κάνει τη διαφορά ;) όπως και το κάπνισμα της μελιτζάνας :zzz
 
Flora
7. 10-11-2009 19:26
 
Ακριβως ιδια φιλοσοφιας ειναι και η μελιτζανοσαλατα η Πολιτικη που κανουμε εμεις.Μαλιστα η γιαγια μου το καπνισμα της μελιτανας το εκανε και πανω στο ματι της κουζινας ή σε γκαζακι.Δινει πολυ ξεχωριστη γευση. 
Εγω το κανω οπως εσυ στην κουζινα.Θα βαλω καποια στιγμη τη συνταγη διοτι η συσταση ειναι εντελως διαφορετικη.Παντως η προταση σου μου αρεσει παρααα πολυ!!
 
margarita79
8. 10-11-2009 19:55
 
Κι εμένα η μαμά μου στο γκαζάκι την κάπνιζε την μελιτζάνα για να αποφύγει τη λάντζα των εστιών ;)  
Θα με ενδιέφερε πολύ και η πολίτικη άποψη της μελιτζανοσαλάτας :grin :grin
 
Flora
9. 22-11-2009 00:52
 
koritsia dokimaste na pros8esete kai ligi magioneza, idiaitera se oses den aresei to taxini
 
karmen

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 30/06/10 )