Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Τονοσαλάτα φθινοπωρινή σε αραβική πίτα
Τονοσαλάτα φθινοπωρινή σε αραβική πίτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 09/11/09
_2_400_09
Υλικά
  • 1 μεγάλη αραβική πίτα
  • 2 κονσέρβες τόνου (έβαλα 1 με λάδι, 1 με νερό)
  • 1 καρότο περασμένο από τον ψιλό τρίφτη
  • 4-5 αγγουράκι α τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα κλώνια σέλερυ κομμένα σε φετάκια
  • 4-5 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • Πάστα τόνου (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε, σε μεγάλο αντικολλητικό  τηγάνι, την αραβική πίτα, να χρυσίσει ελαφρώς και να μην σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να τη «φορμάρουμε» στη σαλατιέρα μας, όσο είναι ακόμη μαλακιά.  Αφού κρυώσει θα γίνει τραγανή και μπορούμε να τη σερβίρουμε και χωρίς το πιάτο, αν έχουμε καταφέρει να την κρατήσουμε ανέπαφη.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός της πάστας τόνου, και τα ρίχνουμε μέσα στην πίτα.

Γαρνίρουμε με την πάστα και σερβίρουμε αμέσως, ώστε να μην πανιάσει η πίτα.

Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε πιτάκια όπως έχει κάνει η Μαργαρίτα στα Σπιτικά πίτα τσίπς με ντίπ γιαουρτιού και να σερβίρουμε τη σαλάτα στη μέση περιγυρισμένη από αυτά.

Καλή σας όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6995
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 11-11-2009 11:01
 
mmmm!!! 
φαίνεται καταπληκτική! 
Την πίτα πρέπει να την τηγανίσουμε ή γίνεται και ψητή? 
Εγώ λέω προσθέσω και μερικές ελιές πράσινες!
 
lovestars
2. 11-11-2009 11:20
 
Η τονοσαλάτα είναι η αγαπημένη μου και αυτή φαίνεται εξαιρετική! Μπράβο!
 
vago
3. 11-11-2009 13:14
 
Βρε Φλο τι είναι η πάστα τόνου :?  
Πάντως η σαλάτα σου είναι υπέροχη, και όχι πνιγμένη στη μαγιονέζα.
 
Mary
4. 11-11-2009 13:46
 
Τελεια ελαφριά σαλατούλα!!!! Γενικώς τις ... πάστες δεν τις προτιμώ (πάστα τόνου, ελιάς κλπ) οπότε θα δοκιμαστεί χωρίς :zzz
 
mariaZ
5. 11-11-2009 14:16
 
Τέλεια παρουσίαση μπβράβο για ακόμη μια φορά εγώ προσθέτω και λίγο ξερό κρεμμυδάκι σε ροδελίτσες το έχω δοκιμάσει και του πάει τέλεια. :p :p
 
marylou
6. 11-11-2009 15:23
 
Λατρεύω τον τόνο και ότι συνοδεύει αυτή τη σαλάτα :p Πολύ ωραία Φλώρα μου :zzz :zzz
 
renaki
7. 11-11-2009 18:00
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσε :grin  
@lovestars: Θα έλεγα να λαδώσεις την πίτα ελαφρά, με ένα πινέλο και να την ψήσεις στο φούρνο σε πυρομαχικό σκεύος σαν σαλατιέρα ώστε να έχεις το αποτέλεσμα του "μπωλ"...αλλιώς θα ξεραθεί και δεν θα μπορείς να την δουλέψεις. 
@Mary: Η πάστα που χρησιμοποίησα είναι της πολύς γνωστής εταιρείας κονσέρβας τόνου και είναι σε σωληνάριο. Είναι τόνος σε μορφή οδοντόπαστας :p :p αρκετά αλμυρός και είναι ότι πρέπει για καναπεδάκια και στολισμούς ;) Υπάρχει αντίστοιχο και με σολομό!
 
Flora
8. 11-11-2009 18:25
 
παρα πολυ ωραια!Αυτος ο τονος να ελειπε μονο.. :grin  
Εγω θα παρω το αλλο σωληναριο με γευση μπεικον και θα κανω κοτοσαλατα :p :grin
 
margarita79
9. 11-11-2009 19:25
 
:grin :grin :grin :grin :grin δεν παίζεσαι!!!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός