Τονοσαλάτα φθινοπωρινή σε αραβική πίτα |
|
Έχει υποβληθεί από Flora
|
Δευτέρα, 09/11/09 |
Υλικά - 1 μεγάλη αραβική πίτα
- 2 κονσέρβες τόνου (έβαλα 1 με λάδι, 1 με νερό)
- 1 καρότο περασμένο από τον ψιλό τρίφτη
- 4-5 αγγουράκι α τουρσί, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κλώνια σέλερυ κομμένα σε φετάκια
- 4-5 κ.σ. καλαμπόκι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- Πάστα τόνου (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση Τηγανίζουμε, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, την αραβική πίτα, να χρυσίσει ελαφρώς και να μην σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να τη «φορμάρουμε» στη σαλατιέρα μας, όσο είναι ακόμη μαλακιά. Αφού κρυώσει θα γίνει τραγανή και μπορούμε να τη σερβίρουμε και χωρίς το πιάτο, αν έχουμε καταφέρει να την κρατήσουμε ανέπαφη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός της πάστας τόνου, και τα ρίχνουμε μέσα στην πίτα.
Γαρνίρουμε με την πάστα και σερβίρουμε αμέσως, ώστε να μην πανιάσει η πίτα.
Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε πιτάκια όπως έχει κάνει η Μαργαρίτα στα Σπιτικά πίτα τσίπς με ντίπ γιαουρτιού και να σερβίρουμε τη σαλάτα στη μέση περιγυρισμένη από αυτά.
Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8936 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )
|