Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μαρμελάδα μήλου με κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Δευτέρα, 09/11/09
Ευρετήριο άρθρου
Μαρμελάδα μήλου με κανέλα
Σελίδα 2

Μαρμελαδίτσα εύκολη και απλή

 

Υλικά 
  • μήλα 1 κιλό (περίπου 3-4 μήλα)
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • χυμό απο μισό λεμόνι
__2_400_02
Εκτέλεση

_1_400_05Κόβουμε τα μήλα στην μέση και αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια με το μαχαίρι μας και ξεφλουδίζουμε (εγώ αφήνω ένα μήλο με το φλούδι αφού το έχω πλύνει για να πάρει χρώμα η μαρμελάδα). Βάζουμε τα μήλα σε κατσαρόλα και ρίχνουμε απο πάνω την ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρολα και την βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. 

Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά και ρίχνουμε την κανέλλα (ανακατεύουμε κάθε τόσο) (τα μήλα έχουν βγάλει τους χυμούς τους με την ζάχαρη και καραμελώνονται με το βράσιμο) Κατόπιν κατεβάζουμε απο την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει μετά ξαναβάζουμε στην φωτιά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού (λειτουργεί ως συντηριτικό) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Βάζουμε σε αποστηρωμένα βάζα στο ψυγείο

Καλή όρεξη 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 22556
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 11-11-2009 14:33
 
Τί εύκολη μαρμελαδίτσα είναι αυτή :) Δεν έχω δοκιμάσει το μήλο σε μαρμελάδα :sigh θα τη φτιάξω το συντομότερο,φαίνεται νοστιμότατη ;) Ευχαριστούμε Μαράκι :zzz
 
JOANNOULA
2. 11-11-2009 14:44
 
Μόλις διάβασα τον τίτλο της συνταγής κατάλαβα ότι είναι δικιά σου Μαράκι... :) φαίνεται λαχταριστή όταν θα βρώ λίγο χρόνο θα την επιχειρήσω. :p :p
 
marylou
3. 11-11-2009 15:30
 
Κορίτσια είναι εύκολη γρήγορη και προπάντων νοστιμότατη και υγιεινή !!! Αν τα μήλα σας είναι κόκκινα και αρκετά ώριμα θα σας πρότεινα να βάλετε λιγότερη ζάχαρη (500 γρ. περίπου) αν δεν θέλετε να γίνει πάρα πολύ γλυκια  
Με τον ίδιο τρόπο κάνω όλα τα φρούτα μαρμελάδα (χωρίς την κανέλα) και κάνω και προσμήξεις φρούτων  
Αν έχετε καμιά βανίλια περίσσευμα (φρούτο) θα σας νοστιμήσει ακόμη περισσότερο την μαρμελάδα και θα της δώσει ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα
 
mariaZ
4. 11-11-2009 15:56
 
Φαντάζομαι πόσο τέλεια θα μυρίζει!!! 
Έχω και μήλα...μόλις σχολάσω πάω να την εκτελέσω..την συνταγή :grin
 
lovestars
5. 11-11-2009 18:02
 
Πω, πω, Μαρία, έγραψες!!! 
Τη φαντάζομαι πάνω σε μια τραγανή πάστα-Φλώρα και μου τρέχουν τα σάλια :upset :upset :grin
 
Flora
6. 11-11-2009 18:23
 
Είμαι σίγουρη Φλώρα μου οτι απο το μυαλό σου περνάνε μόνο υπερπαραγωγές :grin
 
mariaZ
7. 11-11-2009 18:26
 
Μπραβο Μαρακι..απορω που βρηκες το χρονο!Ευγε!
 
margarita79
8. 11-11-2009 18:37
 
Α Μαργαρίτα είναι πολύ εύκολη να γίνει . Ο ουσιαστικός χρόνος που καταναλώνεις είναι τα 20 λεπτά που περιμένεις να βράσει και πάλι δεν είσαι συνέχεια απο πάνω και φυσικά ο χρόνος που χρειάζεται για να... ξεφλουδίσεις τα φρούτα :grin
 
mariaZ
9. 11-11-2009 19:19
 
Καταπληκτική, ευκολη και ευωδιαστή! Μπράβο!
 
vago
10. 21-11-2009 12:19
 
Αν παραλείψω την 12ωρη παραμονή του ψυγείου, θα υπάρχει πρόβλημα?? Ετοιμάζω τώρα εκείνη την πάστα-φλώρα και μόλις διαπίστωσα αυτή τη "λεπτομέρεια" :cry :cry
 
Flora
11. 21-11-2009 20:26
 
Ωχ Φλωρίτσα μου τώρα είδα το μνμ σου. Η αλήθεια είναι οτι με το 12 ωρο παραμονής στο ψυγείο τα φρούτα βγάζουν τους χυμούς τους (με την βοήθεια της ζάχαρης) και μελώνουν. Ελπίζω να σου πέτυχε (αν την εφτιαξες τελικά)
 
mariaZ
12. 22-11-2009 08:45
 
Δεν πειράζει Μαράκι μου...την έφτιαξα, ναι. Χωρίς την παραμονή του ψυγείου, το μήλο έβγαλε πολλά υγρά και υποθέτω πως αυτός είναι και ο λόγος της παραμονής :roll . Το τακτοποίησα όμως το θέμα, έβαλα και λιγότερη ζάχαρη, γύρω στα 500-550γρ και η πάστα-φλώρα έγινε υπέροχη!! Όλοι ρωτούσαν για τη μαρμελάδα...δεν την είχαν ξαναδοκιμάσει :zzz Θα βάλω και φώτο αργότερα ;) 
Ευχαρισούμε για την υπέροχη συνταγή :)
 
Flora
13. 23-11-2009 09:06
 
Νά τη: 
 
Flora
14. 24-11-2009 14:41
 
Τέλεια Φλωρίτσα μου μπράβο σου ζωγράφισες πάλι
 
mariaZ
15. 24-10-2011 10:51
 
Ένα πράγμα θα πω,δεν έχω άλλο κανένα:ΠΡΟΣΚΥΝΩ !!! έχω ταλαιπωρηθεί με άπειρες μαρμελάδες μήλο....Η συγκεκριμένη συνταγή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ !!Είναι η πρώτη μαρμελάδα μήλο που έφτιαξα και έπηξε.Όλες η άλλες ήταν νερουλές.Μην βιαστείτε , όταν κρυώσει είναι Ο.Κ.Και επιπλέον το καλύτερο σχόλιο το έκανε ο άντρας μου:"είναι η πρώτη μαρμελάδα μήλο που έφταξες και μυρίζει μήλο και όχι ζάχαρη !!" Η κόρη μου την έτρωγε με το κουτάλι.....Μη τα πολυλογώ...τη μισή την φάγαμε με το κουτάλι...Αύριο φτιάχνουμε ξανά!! 
TIP:έβαλα και λίγο γαρύφαλλο.Προσοχή όμως,αν βάλετε γαρύφαλλο θέλει απειροελάχιστο για να μην υπερισχύει η γεύση του... 
Μαρία ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
 
troulina


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 05/03/10 )