Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.04 (βελουτέ)
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο Νο.04 (βελουτέ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 09/11/09
giovarlakia_400
Αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα,εύκολη και γρήγορη,ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!
Τα υλικά μας
  • Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια λιωμένα στο multi
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι,πιπέρι
Για την Σούπα
  • 1/2 κούπα ρύζι blue bonnet
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Για την Σάλτσα Αυγολέμονο Βελουτέ
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 ζεστό κούπες ζωμό από το φαΐ
  • 3 κρόκους αυγών
  • 4 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
Ας δούμε πως φτιάχνεται
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό).
  • Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό να βράσει,όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι που επιθυμούμε και τους κεφτέδες,τους αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι(χρησιμοποιώ blue bonnet γιατί δεν γίνεται σαν λαππάς), το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
Σάλτσα Αυγολέμονο
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τους κρόκους και τους ανακατεύουμε ελαφρά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κόρν φλάουρ,το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα,προσθέτουμε τον ζωμό, προσέχουμε να μην είναι καυτός,και τοποθετούμε την κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.Η σάλτσα μας πρέπει να μήν είναι πολύ πηχτή, (άν δούμε οτι πήζει σαν κρέμα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό).
  • Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την σάλτσα σιγά-σιγά στο φαγάκι μας.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά να δέσει η σάλτσα με το υπόλοιπο φαγητό και σερβίρουμε την σούπα μας.
Τips: Άν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος την αντικαθιστούμε με ζωμό.
Eυχαριστώ πολύ που φτιάξατε την εικόνα γράφοντας πάνω της το blog!!
 Από το blog μου myfunkycook.blogspot.com

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14982
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-11-2009 00:03
 
Quote:
Eυχαριστώ πολύ που φτιάξατε την εικόνα γράφοντας πάνω της το blog!!

 
Ευχαρίστησή μου lovestars :)
 
ArXoS
2. 11-11-2009 08:15
 
Τέλεια σουπίτσα μπράβο lovestars ;)
 
mariaZ
3. 11-11-2009 09:05
 
SUPER η σουπίτσα σου lovestars μπράβο σου παρατηρώ πως δεν βάζεις αυγό στο ζύμωμα έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθούν??? :roll
 
marylou
4. 11-11-2009 09:27
 
Πολύ αγαπημένο φαγητό!!! :zzz
 
atalanth
5. 11-11-2009 09:54
 
Marylou βρήκες το λάθος θέλει 1 αυγό στο ζύμωμα!!!! 
Το στέλνω τώρα για διόρθωση!!! 
ευχαριστώ!
 
lovestars
6. 11-11-2009 13:17
 
Γιουβαρλάκια με κρέμα γάλακτος δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. :eek Αλλά επειδή τα λατρεύω θα τα φτιάξω σίγουρα. Γι’ αυτό που δεν είμαι σίγουρη, είναι αν θα τα φάνε τα παιδιά μου. :sigh Μάλλον πρέπει να μη με δουν να τα μαγειρεύω... :x
 
Mary
7. 11-11-2009 13:28
 
Αααχ!! 
Μικρή δεν έτρωγα τίποτα..ειδικά γεμιστά και γιουβαρλάκια.. 
Η μαμά μου έλεγε λοιπόν τότε,εύχομαι να παντρευτείς κάποιν να τρώει τα γεμιστά και τα γιουβαρλάκια.Τα γεμιστά δεν το διπραγματεύομαι ακόμη,τα γιουβαρλάκια δε αναγκάστικα να τα μαγειρέψω,γιατί τα τρώει ο άντρας μου.. 
Ένα θα σου πω αυτή η συνταγή είναι πραγματικά πολύ νόστιμή! 
Αν θέλεις βάλε μόνο ζωμό γίνονται το ίδιο νόστιμα! 
Τώρα για τα παιδάκια σου ...τα καταλαβαίνω!!!! :roll
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός