Αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα,εύκολη και γρήγορη,ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!
Τα υλικά μας
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μέτρια λιωμένα στο multi
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα ρύζι γλασσέ
- Αλάτι,πιπέρι
Για την Σούπα- 1/2 κούπα ρύζι blue bonnet
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για την Σάλτσα Αυγολέμονο Βελουτέ
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3 ζεστό κούπες ζωμό από το φαΐ
- 3 κρόκους αυγών
- 4 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Ας δούμε πως φτιάχνεται
- Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό).
- Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό να βράσει,όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι που επιθυμούμε και τους κεφτέδες,τους αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι(χρησιμοποιώ blue bonnet γιατί δεν γίνεται σαν λαππάς), το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
Σάλτσα Αυγολέμονο
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τους κρόκους και τους ανακατεύουμε ελαφρά,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κόρν φλάουρ,το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα,προσθέτουμε τον ζωμό, προσέχουμε να μην είναι καυτός,και τοποθετούμε την κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.Η σάλτσα μας πρέπει να μήν είναι πολύ πηχτή, (άν δούμε οτι πήζει σαν κρέμα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό).
- Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την σάλτσα σιγά-σιγά στο φαγάκι μας.
- Ανακατεύουμε ελαφρά να δέσει η σάλτσα με το υπόλοιπο φαγητό και σερβίρουμε την σούπα μας.
Τips: Άν δεν έχουμε κρέμα γάλακτος την αντικαθιστούμε με ζωμό. Eυχαριστώ πολύ που φτιάξατε την εικόνα γράφοντας πάνω της το blog!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17266 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |