Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πρασοκρεατόπιτα Νο.02 (σφολιάτας)
Πρασοκρεατόπιτα Νο.02 (σφολιάτας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 11/11/09
Υλικά και προετοιμασία γέμισης:
  • 1 πακέτο σφολιάτα ή χωριάτικα φύλλα

Σωτάρω σε:

  • ½ ποτήρι του νερού λάδι
  • ½ κιλό κιιμά μοσχαρίσιο σοταρισμένο με 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη,

και σβήνω με:

  • 1 ποτηράκι κρασί ή ούζο,

Ζεματίζω σε αλατισμένο νερό :

  • 1 ½ κιλό πράσα (4 τεμάχια) το λευκό μόνο μέρος κομμένα σε χοντρές ροδέλες,

τα στραγγίζω, και:

  • τα προσθέτω στο κιμά και τα σοτάρω μαζί με τον κιμά αφού τον σβήσουμε με το κρασί,
Προσθέτω στο μείγμα:
  • 1 χούφτα τριμμενη φρυγανιά σε σκόνη,ή τραχανά ξυνόν σε ίση ποσότητα (γίνεται νοστιμωτερος),
  • ¼ τριμμένη φέτα και
  • 1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Προσέχουμε στο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο .Ανακατεύουμε και έχουμε έτοιμη την γέμιση.

Εκτέλεση:
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας στο ταψί μας και αδειάζουμε μέσα στρώνοντας την γέμιση.
  • Κατόπιν σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
  • Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων ή τις κόβουμε και τις αφαιρούμε όπως μας αρέσει, και χαράζουμε ελαφρά το επάνω φύλλο για να φεύγουν οι ατμοί και να ψηθεί σωστά η πίτα.
  • Την ραντίζουμε από επάνω με λίγο λάδι με μερικές σταγόνες για να ροδίσει όμορφα, και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να χρυσοροδίσει καλά  επάνω και κάτω.
Τρώγεται ζεστή
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 4900
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-11-2009 13:18
 
Ωραία περιγραφή. Μου αρέσει που τα υλικά είναι με την σειρά που θα τα χρησιμοποιήσω και είμαι φανατική της (οποιαδήποτε) πιτας :upset  
Θα δοκιμαστεί
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/02/11 )