Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο)
Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 11/11/09
Ευρετήριο άρθρου
Μπεκρή Μεζέ Νο.01 (στο πήλινο)
Σελίδα 2
pa230081_400_01

Ενας μεζές που τον κανω συχνα σε τραπεζι. Συνοδευεται παντα απο καλο κρασι και καλή παρεα. Γινεται τοσο νόστιμο που απο μονο του μπορει να αποτελεσει και κυρίως πιατο αν το κανετε σε μικροτερα πηλινα.

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρι κιλότο κομμενο σε μπουκίτσες (μπορειτε και χοιρινό)
  • 1/2 κιλο κοκκαρι (πολυ μικρά κρεμμυδακια)
  • 2 μικρες κονσερβες μανιταρακια ολόκληρα
  • 300 γρ.πατατες κομμενες σε μικρα κομματια ή καλυτερα σε κυβάκια
  • 1-2 πιπεριές κομμενες σε τετραγωνα μικρά κομματια
  • 1 καροτο σε ροδέλες (προαιρετικα)
  • 2-3 σκελιδες σκορδο ολοκληρες
  • 2 φύλλα δαφνης
  • 1 ξυλάκι κανελλας
  • 1 κ.γ κυμινο (προαιρετικα)
  • 1 κ.σ παπρικα (ή μπουκοβο αναλογα τα γουστα)
  • 1 πρεζα ρίγανη
  • 1μιση κ.σ μουσταρδα πικάντικη
  • 1-1,5 ποτήρι κρασι (κατα προτιμηση κοκκινο)
  • 1 φλυτζανακι χυμο ντοματας
  • Τυρι ρεγκατο ή κεφαλοτυρι κομμενο σε κυβακια
  • Λαδι 1 φλιτζάνι
  • αλατι και πιπερι 
Εκτέλεση
  • Μαριναρουμε απο το προηγουμενο βραδυ ή 5 ωρες νωριτερα το κρεας με ολα τα υγρα και τα μπαχαρικά (δλδ το μισο λαδι,το κρασι ,τη μουσταρδα κτλ) εκτος των λαχανικών και του σκόρδου.
  • Σε ενα μεγαλο τηγανι με το υπολοιπο λαδι περναμε τις πατατουλες, τα μανιταρια, την πιπερια, τα καροτα να τηγανιστουν ελαφρα εκτος του σκόρδου.
  • Αδειαζουμε το κρεας μαζι με τη μαρινατα του σε μια γαστρα ή σε ταψι ή σε πηλινο και προσθετουμε τα λαχανικα και το σκορδο.
  • Αν χρησιμοποιησουμε ταψι ή πηλινο βρεχουμε μια λαδοκολα και σκεπαζουμε το σκευος.
  • Δεν βαζουμε αλλα υγρα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 2-2,5 ωρες στην αρχη στους 250 βαθμους  για μιση ωρα και μετα στους 180.
  • Προς το τελος ανοιγουμε τη γαστρα ή βγαζουμε τη λαδοκολλα και γυρναμε στον αερα για να εξατμιστουν τα υγρα και να μελωσει η σαλτσα.
  • Λιγο πριν σβησουμε το φαγητό ριχνουμε το τυρι σε κυβακια και το αφηνουμε ισα να λιωσει.

Μπορειτε να προσθεσετε ή να αφαιρεσετε καποιο λαχανικό αναλογα τα γουστα σας.Επισης μπορειτε να το κανετε οσο καυτερο θελετε του πηγαινουν πολυ και λιγες σταγονες ταμπασκο.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση το εκανα για να φαμε μεταξυ μας και δεν ψιλοεκοψα τα λαχανικα. Συστηνω ομως οταν το κανετε για τραπεζι να βαλετε τις πατατουλες σε κυβακια και ολα τα αλλα λαχανικα ψιλοκομμενα. Ειναι πολυ εντυπωσιακο και το κρεας λουκουμι!

Μπορειτε αν θέλετε να το μαγειρεψετε και στην κατσαρολα σε πολυ χαμηλη φωτια για 3 ωρες αλλά κατα τη γνώμη μου στο φουρνο ειναι άλλο πραγμα!   

Καλή Όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 30286
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 04-12-2010 21:27
 
To έφτιαξα χθες και ο άντρας μου ξετρελάθηκε.Ήταν πολύ νόστιμο και αρωματικό.Όπως έχω βέβαια παρατηρήσει όλες σου οι συνταγές είναι ψαγμένες. Μπράβο σου. :zzz
 
morpho

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/09/10 )