Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κουνέλι κρασάτο Νο.02 (στη γάστρα με δενδρολίβανο)
Κουνέλι κρασάτο Νο.02 (στη γάστρα με δενδρολίβανο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Τετάρτη, 11/11/09
Ένα κυριακάτικο φαγητό, δικής μου εμπνεύσεως - πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο! 
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα - μιας και είναι δοκιμασμένο - μόνο που χρειάζεται απαραιτήτως γάστρα για να γίνει τέλειο! Αλλιώς θα σας στεγνώσει!
Καλή Επιτυχία σε όσες το φτιάξουν!
Υλικά:
  • 1 κουνελάκι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κουτάκι κονκασέ ντοματάκια
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό ζεστό
  • Τριμμένα mixed πιπέρια (μαύρο,άσπρο,ροζ,πράσινο)
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση:

Αποβραδίς, πλένουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για 1 ώρα για να μην μυρίζει. Μετά το ξεπλένουμε καλά και το τοποθετούμε στη γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη). Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο, τα μανιτάρια, το κονκασέ, το λάδι, τα πιπέρια και περιχύνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και το βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Το πρωί το βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τις πατάτες, τους κύβους λαχανικών λιωμένους στο ζεστό νερό, λίγο μαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γάστρας, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 180o C για 2 ½ ώρες περίπου. Μετά τις 2 ώρες ελέγχουμε αν έχει σωθεί το ζουμάκι του και προσθέτουμε ανάλογα λίγο ζεστό νερό μέχρι το κουνελάκι να γίνει λουκούμι!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9350
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 12-11-2009 21:09
 
Μου φαίνεται πολύ καλό λέω να το δοκιμάσω.
 
annakouki
2. 12-11-2009 21:32
 
Ένα θεματάκι το έχω με το κουνέλι. Δεν ξέρω πως να το φτιάξω. θα τη δοκιμάσω σίγουρα :)
 
yami
3. 13-11-2009 14:53
 
Το κουνέλι δεν μου άρεζε καθόλου - το έβρισκα πολύ στεγνό και άνοστο. Ώσπου ο άντρας μου, μου κουβάλησε ένα στο σπίτι και όπως καταλαβαίνετε-αναγκάστηκα να το μαγειρέψω. 
Είδα πολλές συνταγές και όλο κάτι μου έλειπε...κι έτσι αυτοσχεδίασα...και το αποτέλεσμα; 
Τρώμε κουνέλι τουλάχιστον 1 φορά το μήνα! :p
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 26/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός