Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπρόκολο Ογκρατέν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 12/11/09
img_0129_400

Το φαγακι αυτο το ειδα σε πρωινη εκπομπη και ειπα να το δοκιμασω μιας και τα οφέλη του μπροκολου για τον οργανισμο μας ειναι γνωστα αλλά δυστηχως εμεις στο σπιτι δεν το πολυαγαπαμε. Εγινε τελειο και εφαγε ακομα και ο μικρος μου! Aν ψαχνετε μια διαφορετικη και light συνταγη για μπροκολο να το φτιαξετε!

Υλικά (Για ένα πυρέξ)
  • 1 κιλό μπροκολο σε φουντιτσες
  • 2 καροτα μεγαλουτσικα
  • 1 πιπερια κιτρινη
  • 1 φλιτζανι τυρι τριμμενο
  • 2-3 φετες ζαμπον
  • Λιγη φρυγανια
  • Αλατι,πιπερι 

Για τη light μπεσαμελ

  • 700ml γαλα
  • 4 κ.σ κορν φλαουρ
  • 1 αυγο
  • 1 κεσε γιαουρτι
  • Λιγο μοσχοκαρυδο
  • 1/2 φλιτζανι τριμμενο τυρι
  • Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε το μπροκολο σε φουντιτσες σε αλατισμενο νερο μεχρι να τσιμπιεται (οχι να παραβρασει)
  • Το βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και το αφηνουμε σε σουρωτηρι να στραγγiξει καλα (οσο περισσοτερο το αφησετε τοσο το καλυτερο)
  • Στο ζουμι του μπροκολου βραζουμε τα καροτα σε λεπτες λωριδες (εγω τα εκοψα με το μηχανημα που img_0124_400καθαριζουμε τις πατατες) και την πιπερια σε λεπτα μπαστουνακια.
  • Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε και αυτα στο σουρωτηρι.
  • Φτιαχνουμε την μπεσαμελ βαζοντας το γαλα να ζεσταθει σε μια κατσαρολα.
  • Κραταμε μια κουπα γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ.
  • Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε μεσα το διαλυμενο κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
  • Bαζουμε αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο και κατεβαζουμε απο τη φωτια. Οταν πεσει η θερμοκρασια προσθετουμε το αυγο και ανακατευουμε γρηγορα.
  • Αφου κρυωσει εντελως ριχνουμε και το τυρι και το γιαουρτι να ενσωματωθουν.
  • Σε πυρεξ αλαδωτο πασπαλιζουμε στον πατο λιγη τριμμενη φρυγανια και στρωνουμε τα λουλουδακια μπροκολου, απο πανω τα καροτα και τη πιπερια και τέλος το ζαμπον κομμενο σε λεπτες λωριδες.
  • Ριχνουμε 1 χουφτα τυρι τριμμενο και σκεπαζουμε με τη μπεσαμελ.
  • Κανουμε λιγες βουτιες με ενα μαχαιρι να παει η μπεσαμελ ως μεσα και πασπαλιζουμε το υπολοιπο τυρι και λιγη φρυγανια
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει η επιφανεια.
Δε βιαζόμαστε να το κόψουμε, οσο κρυώνει γίνεται καλύτερο.

Καλη ορεξη!! 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 33328
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 13-11-2009 12:45
 
Βρε Μαργαρίτα τι ωραίο φαγάκι είναι αυτό μιαμ...είναι και ένα ωραίο κόλπο να φάνε και τα παιδιά μας το μπρόκολο πιο ευχάριστα :p
 
marylou
2. 13-11-2009 13:20
 
margarita79 τελειο φαινεται θα το δοκιμασω, σιγουρα θα αρεσει και του μικρου
 
charitini
3. 13-11-2009 13:29
 
Η πανδαισία του οφθαλμού στην οθόνη του υπολογιστή σας. Αν θέλετε να γευτείτε κι όλας απλά φτιάξτε το...... 
Εεεε θα το φτιάξουμε βρε Μαργαρίτα, αφού ο υπολογιστής δεν τρώγεται :x
 
mariaZ
4. 13-11-2009 13:38
 
Eίχα δοκιμάσει παλιότερα κάτι παρόμοιο αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Η δική σου εκδοχή φαίνεται εύκολη και νόστιμη....και η μπεσαμέλ πράγματι light...θα την δοκιμάσω λοιπόν σύντομα...
 
ata
5. 13-11-2009 17:06
 
ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ :zzz
 
nitsa2009
6. 13-11-2009 17:59
 
Πολύ καιρό ψάχνω αυτή τη συνταγή :roll Φαίνεται νόστιμο και ζουμερό :eek :eek
 
Flora
7. 13-11-2009 22:40
 
Είναι από τα αγαπημένα μου συνοδευτικά και πολλές φορες το τρώω και σαν κυρίως πιάτο όταν (λέω όταν) κάνω δίαιτα. 
Συνήθως το φτιάχνω με κουνουπίδι που ξεμένει και γίνεται πολύ νόστιμο. Μόνο που τη μπεσαμέλ την κάνω χωρίς γιαούρτι. 
Δεν τον ήξερα αυτόν τον τρόπο και σίγοθρα Θα το δοκιμάσω έτσι γιατί μου κίνησε την περιέργεια. 
Πάντως καλά θα κάνετε να το φτιάξετε και μετά να γράψετε τα σχόλιά σας !  
Μαργ. έγραψες για μια ακόμα φορά !!!!!!!
 
sgr
8. 23-12-2009 17:53
 
μαργαριτα εψαχνα μια τετοια συνταγη για να κανω την εγγονουλα μου που της αρεσει το μπροκολο
 
fotinipap
9. 05-01-2010 15:36
 
πολύ νόστιμη και εύκολή συνταγή!
 
evax
10. 21-01-2011 21:25
 
εγω εκανα παρομοια συνταγη αλλα με κουνουπιδι...δεν εχω φαει πιο νοστιμο φαγητο..ξεφευγες απο τα ζυμαρικα κ το κρεας..εριξα κ λιγο κανελιτσα πανω στη μπεσαμελ κ εγινε μουρλια.....δοκιμαστε το...
 
denisoula
11. 24-01-2011 02:40
 
σε ευχαριστω πολυ, οντως ξεφευγουμε λιγο!!!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )