Το φαγακι αυτο το ειδα σε πρωινη εκπομπη και ειπα να το δοκιμασω μιας και τα οφέλη του μπροκολου για τον οργανισμο μας ειναι γνωστα αλλά δυστηχως εμεις στο σπιτι δεν το πολυαγαπαμε. Εγινε τελειο και εφαγε ακομα και ο μικρος μου! Aν ψαχνετε μια διαφορετικη και light συνταγη για μπροκολο να το φτιαξετε! Υλικά (Για ένα πυρέξ)
- 1 κιλό μπροκολο σε φουντιτσες
- 2 καροτα μεγαλουτσικα
- 1 πιπερια κιτρινη
- 1 φλιτζανι τυρι τριμμενο
- 2-3 φετες ζαμπον
- Λιγη φρυγανια
- Αλατι,πιπερι
Για τη light μπεσαμελ - 700ml γαλα
- 4 κ.σ κορν φλαουρ
- 1 αυγο
- 1 κεσε γιαουρτι
- Λιγο μοσχοκαρυδο
- 1/2 φλιτζανι τριμμενο τυρι
- Αλατι, πιπερι
Εκτέλεση - Βράζουμε το μπροκολο σε φουντιτσες σε αλατισμενο νερο μεχρι να τσιμπιεται (οχι να παραβρασει)
- Το βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και το αφηνουμε σε σουρωτηρι να στραγγiξει καλα (οσο περισσοτερο το αφησετε τοσο το καλυτερο)
- Στο ζουμι του μπροκολου βραζουμε τα καροτα σε λεπτες λωριδες (εγω τα εκοψα με το μηχανημα που καθαριζουμε τις πατατες) και την πιπερια σε λεπτα μπαστουνακια.
- Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε και αυτα στο σουρωτηρι.
- Φτιαχνουμε την μπεσαμελ βαζοντας το γαλα να ζεσταθει σε μια κατσαρολα.
- Κραταμε μια κουπα γαλα και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ.
- Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε μεσα το διαλυμενο κορν φλαουρ και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.
- Bαζουμε αλατι, πιπερι και μοσχοκαρυδο και κατεβαζουμε απο τη φωτια. Οταν πεσει η θερμοκρασια προσθετουμε το αυγο και ανακατευουμε γρηγορα.
- Αφου κρυωσει εντελως ριχνουμε και το τυρι και το γιαουρτι να ενσωματωθουν.
- Σε πυρεξ αλαδωτο πασπαλιζουμε στον πατο λιγη τριμμενη φρυγανια και στρωνουμε τα λουλουδακια μπροκολου, απο πανω τα καροτα και τη πιπερια και τέλος το ζαμπον κομμενο σε λεπτες λωριδες.
- Ριχνουμε 1 χουφτα τυρι τριμμενο και σκεπαζουμε με τη μπεσαμελ.
- Κανουμε λιγες βουτιες με ενα μαχαιρι να παει η μπεσαμελ ως μεσα και πασπαλιζουμε το υπολοιπο τυρι και λιγη φρυγανια
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει η επιφανεια.
Δε βιαζόμαστε να το κόψουμε, οσο κρυώνει γίνεται καλύτερο.Καλη ορεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 33328 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |