Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό της Λίνας
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό της Λίνας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 14
Έχει υποβληθεί από linmak88   
Παρασκευή, 13/11/09

Ακόμα μια δικιά μου συνταγή για όλες εσάς - δοκιμασμένη και πεντανόστμη! 

Υλικά:
  • 1 χταπόδι
  • 1 πακέτο μακαρόνια κοφτά
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 κουτί κονκασέ ντομάτας
  • 1/2 κουτί πουμαρό
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • 1 κουταλίτσα  ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένο άνιθο(προαιρετικά)
  • 200 γραμ. τυρί φέτα-κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Βράζουμε το χταπόδι με νερό, κόκκινο κρασί, 4-5 φύλλα δάφνης και 5-6 κόκκους μπαχάρι. Μόλις μαλακώσει, το κόβουμε σε κομματάκια διαγώνια για να κοπούν και οι ίνες του και να διατηρηθεί μαλακό. Αχνίζουμε ένα κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα ένα κουτί κονκασέ και ένα κουτί πουμαρό συμπυκνωμένο, μια κουταλιά κέτσαπ, μια κουταλίτσα γεμάτη ζάχαρη και ένα κύβο λαχανικών. Βράζουμε τη σάλτσα και 5’ πριν σβήσουμε, αφού έχει πυκτώσει καλά ρίχνουμε τα κομματάκια του χταποδιού, λίγο ψιλοκομμένο άνιθο και κύβους φέτας και σβήνουμε τη φωτιά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τα βρασμένα μακαρόνια.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7546
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-11-2009 08:11
 
Πολύ ωραία συνταγή Λίνα. Ο χυμός ντομάτας μου φαίνεται αρκετούτσικος. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο?  
Θα το δοκιμάσω μιας και η κόρη μου, μου ζητάει χταποδάκι την τελευταία εβδομάδα :zzz
 
mariaZ
2. 15-11-2009 11:20
 
Έχεις δίκιο ΜαρίαΖ. Επειδή εγώ μαγειρεύω πάντα 2 πακέτα μακαρόνια-κάνω και τη διπλάσια σάλτσα! 
Διορθώνω λοιπόν τη σύνταγή σε 1/2 κουτί κονκασέ ντομάτας και σε 1/2 κουτί πουμαρό.
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 12/03/10 )