Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Butter chicken Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Παρασκευή, 13/11/09
img_1567_400

Συνταγή από την Ινδική κουζίνα με μία δόση Καραϊβικής
 Υλικά
  • 4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές (χωρίς κόκαλα και πέτσες)
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 πιπεριά jalapeno
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ.σούπας κουρκουμάς
  • 2 κουτ. σούπας τσίλι
  • ½ κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 750 ml ντοματάκια (μεγάλη κονσέρβα)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 ml γιαούρτι 2%
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο
  • 250 ml γάλα καρύδας (περίπου ½ κονσέρβα)
Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και το τηγανίζουμε (3-4 λεπτά)
  • Προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την κανέλα και την πιπερίτσα
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το τσίλι, τα αμύγδαλα, τις ντομάτες, τον πελτέ, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή όρεξη 

Σημείωση: Πολλές φορές για πιο ουδέτερη γεύση αντικαθιστώ τον κόλιανδρο με μαιντανό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6634
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 15-11-2009 22:52
 
Kατια παρα πολυ ωραιο και πολυ πρωτοτυπο η δε φωτο σου λαχταριστη!Μπραβο!! 
Να σε ρωτησω μονο τι ειναι η πιπεριά jalapeno και αν δεν βρουμε γαλα καρυδας με τι μπορει να αντικατασταθει λες?
 
margarita79
2. 16-11-2009 01:52
 
Κάτια υπέροχη συνταγή φτιάχνω κι εγώ κάτι ανάλογο και θα σου προτείνω όταν την ξαναφτιάξεις αντί για ρύζι να τη συνοδέψεις με έναν πουρέ που θα φτιάξεις με γάλα καρύδας, τζίντερ και κόλιαντρο. Δένει απόλυτα η γεύση του. 
 
Μαργαρίτα είναι είδος μακρόστενης πράσινης σκούρας πιπεριάς με έντονη γεύση όμως. Φαντάσου σε σχήμα κάτι σαν το κέρατο και από γεύση κάτι ανάμεσα στην πράσινη σκούρα και το τσίλι. Μεξικάνικες είναι νομίζω και όταν ωριμάσουν γίνονται κόκκινες.
 
Faye
3. 16-11-2009 02:10
 
Κορίτσια σας ευχαριστώ :roll Αυτός ο πουρές μου άνοιξε την όρεξη :zzz Περιμένω την συνταγούλα. Μαργαρίτα η πιπεριά jalapeno είναι αυτή ακριβώς που περιγράφει η Faye. Όσον αφορά στο γάλα καρύδας, αν δεν το βρεις, που αμφιβάλω, απλά μην το βάλεις. Ουσιαστικά βάζουμε το γάλα για να αποφύγουμε το πολύ βούτυρο.
 
ekaterini
4. 16-11-2009 08:46
 
Φαίνεται πολύ νοστιμη και διαφορετική  
Μπράβο :zzz είχα κι εγώ τις ίδιες απορίες με την Μαργαρίτα οπότε είμαι καλυμένη :upset
 
mariaZ
5. 16-11-2009 13:52
 
..και τζιντζερ και κουρκουμα...και τσιλι.Πωπω Κατια μου γεια στα χερακια σου.Τι εμπνευσεις ειναι αυτες!!!
 
matina
6. 16-11-2009 18:18
 
Καλά Κάτια η συνταγή είναι υπέροχη! Και μόνο που έχει γιαούρτι :upset :upset :upset με τρελλαίνει! Θα πάρω τα υλικά το Σάββατο για να την φτιάξω!
 
Mary
7. 16-11-2009 18:40
 
Κάτια φαίνεται υπέροχο και σίγουρα θα είναι αφού το έκανες εσύ.Πρέπει να είναι και λίγο πικάντικο νομίζω αλλά θα το τιμήσω δεόντως.
 
iwanna
8. 17-11-2009 02:16
 
κορίτσια είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μαίρη και η δική μου αδυναμία είναι το γιαούρτι.
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/11/09 )