Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Κιμάς με μαρμελάδα μήλου και κανέλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από mariaZ   
Κυριακή, 15/11/09

Υπέροχη ελαφριά σάλτσα κιμά για να συνοδεύσει τα μακαρόνια σας, το μουσακά ή το παστίτσιο 

Υλικά 
  • 000_400_041/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
  • 2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί κονκασέ
  • 1 κ.γ. συμπυκνωμένο πελτέ τομάτας
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο βασιλικό (και αποξηραμένο αν δεν έχετε φρέσκο)
  • αλάτι - πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κ.γ. μαρμελάδα μήλο με κανέλα (αν δεν έχετε μαρμελάδα μπορείτε να καραμελώσετε ένα μήλο με λίγη ζάχαρη και κανέλα και να το προσθέσετε)
  • λίγη ρίγανη
  • λίγη κανέλα
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
Ας το φτιάξουμε

Σωτάρουμε σε καυτό λάδι το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και κατόπιν ρίχνουμε και σωτάρουμε τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασάκι και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Αν έχει πολλά υγρά το φαΐ μας το αφήνουμε ξεσκέπαστο σε πιο δυνατή φωτιά να εξατμιστούν. 

Αν χρησιμοποιείσετε κονκασέ προσθέστε και λίγο νεράκι

Καλή όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6201
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 17-11-2009 23:04
 
Μαρία μου ομολογώ πως μου κάνει εντύπωση η μαρμελάδα στον κιμά! Μήπως κάνει γλυκιά τη σάλτσα! Οταν κάνω μακαρόνια θα κρατήσω λίγο και θα το δοκιμάσω γιατί μου έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον
 
voula
2. 18-11-2009 08:06
 
Οχι δεν γλυκίζει καθόλου (σε άλλη περίπτωση θα έριχνα ζάχαρη για να πάρει την οξύτητα/αψάδα της ντομάτας οπότε αυτό τον ρόλο τον παίρνει τώρα η μαρμελάδα ;) )
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 17/11/09 )