Υλικά (για 12 muffins) - 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 70γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150ml κρέμα γάλακτος ή γάλα πλήρες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση - Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σιγά σιγά και στη συνέχεια το αλεύρι και το αλάτι. Τέλος ανακατεύουμε το βούτυρο.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, αφού τις έχουμε βουτυρώσει καλά, πασπαλίζουμε με σπασμένο φουντούκι αν θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30’-35’ (ανάλογα το φούρνο).
- Τα βγάζουμε από τις θήκες και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Σημ. Αν δεν βάλουμε ξηροκάρπια, μπορούμε να τα στολίσουμε με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού ή με γλάσο λεμονιού (άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο χυμό λεμονιού). Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 8178 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |