Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Eggnog original (2 συνταγές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 19/12/09

eggnog_400Eggnog U.S.A. Χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό ποτό!! 2 ορίτζιναλ συνταγές!!!

Μοιάζει με το ποτό CAROLIN CREAM !! Σχεδόν το ίδιο!!

Λίγα λόγια για την ιστορία και την προέλευσή του :

Όπως έγραψα παραπάνω στον τίτλο αποτελεί το κατ΄ εξοχήν παραδοσιακό ποτό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Αμερική.
Εντάσσεται στην κατηγορία των κοκτεϊλς.
Καθιερώθηκε στην Βαλτιμόρη . Συνηθίζεται το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν μαζεύονται όλοι στο σπίτι οι φίλοι και οι συγγενείς να ψάλουν τα κάλαντα και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια
1η Συνταγή: Eggnog αγγλική απλή χωρίς άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 240 μλ. διπλή κρέμα γάλακτος, ελαφρά κτυπημένη,
  • 12 αυγά
  • 60 γραμ ζάχαρη άχνη
  • 90 μλ. μπράντυ
  • 90 μλ. ουίσκι
  • 60 μλ. ρούμι
  • 60 γραμ . ζάχαρη άχνη
  • μοσχοκάρυδο ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μίξερ κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και όλη την ποσότητα του αλκοόλ μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την βελούδινη υφή.
  • Σε άλλο μπολ, κτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ενσωματώνουμε (ενώνουμε ) τα δυο μείγματα και τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η κρέμα (να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα), ανακατεύοντας ελαφρά με μια απλή σπάτουλα.
Σερβίρουμε σε ζεστές ψηλές κούπες, και γαρνίρουμε με πούδρα μοσχοκάρυδου
2η Συνταγή : Αρωματισμένο με φλούδες ποστοκαλιού!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρου {2 κανονικά ποτήρια} γάλα
  • 1 πορτοκαλιού μόνο την φλούδα
  • ½ λίτρου κρέμα γάλακτος
  • 0,125 λίτρου μπράντυ {κονιάκ}
  • 0,125 λίτρου ρούμι
  • 250 γραμμάρια σαντιγί
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Χτυπώ τα αβγά με την ζάχαρη και προσθέτω λίγο -λίγο το γάλα. Ρίχνω ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού και σιγοβράζω ανακατεύοντας συνέχεια για 10-15 λεπτά .
  • Σουρώνω και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.. Μόλις κρυώσει λίγο το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Προσθέτω το μπράντι και το ρούμι και τέλος την σαντιγύ. Σερβίρω σε μεγάλο μπολ του πάντς η σε ποτήρια και πασπαλίζω με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9767
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-12-2009 21:44
 
Οι κριτικές μου είναι για το δεύτερο με το πορτοκάλι, και μου έγινε υπέροχο!
 
pastaflora
2. 22-12-2009 02:01
 
Τι μου θύμισες τώρα :)  
Κάτι τέτοιο μου έφτιαχνε η γιαγιούλα μου για πρωινό όταν ήμουν μικρή και πήγαινα στο χωριό. Για να δυναμώσω έλεγε. Βέβαια η γιαγιούλα είχε ολόφρεσκα δικά της αυγουλάκια, οπότε χτυπούσε καλά τον κρόκο με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και μετά γέμιζε το ποτήρι με φρέσκο γάλα. Τέλειο ήταν. :)
 
Faye
3. 22-12-2009 15:25
 
Στην αρχή που το έφτιαξα και εγώ το ίδιο θυμήθηκα το χτυπητό αυγό της μαμάς μου, αλλά μετά διέφερε πάρα πολύ και ήταν και γευστικώτατο περισσότερο από το Καρολάϊνς. Δοκιμάστε το!!!.....
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/01/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός