Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαγκρία Νο.03 (Ισπανική) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 01/12/09
Υλικά και εκτέλεση
Σε ένα καλό ημίγλυκο κρασί λευκό η σαρντωναί η λευκό μοσχοφίλερο βάζω κομμάτια (κυβάκια μικρά ή φιλέτα) καθαρισμένων φρούτων μήλου, αχλαδιού, ροδάκινου , και ρώγες από κόκκινο γλυκό σταφύλι, ή σταφίδα λευκή.

Τα αφήνω αρκετή ώρα να δώσουν το άρωμά τους .

Τα βάζω σε μια γυάλα , και τα σερβίρω με μια κουτάλα σε ανοικτό ποτήρι ,μαζί με ή χωρίς τα φρούτα. Υπ΄οψιν ότι το κρασί αυτό δεν ζαλίζει.!!
Σημείωση 1η:
  • Αν την θέλω με πιο πολύ αλκοόλ, της προσθέτω λίγο (1 σφηνάκι), κονιάκ, 1 σφηνάκι Βότκα, στυμμένο φρέσκο χυμό 1 πορτοκαλιού και φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι, ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξω.
  • Έτσι επιτυγχάνω και πιο πολύ άρωμα.
  • Σερβίρω παγωμένη!!
Σημείωση 2η:
  •  Εάν έχω έτοιμη σαγκρία του εμπορίου προσθέτω μόνον τα φρούτα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 15497
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-12-2009 13:18
 
Κυρία Αρετή μου τέλεια η σανκρια. Πείτε μου κάτι, πόση ώρα πρέπει να αφήσω τα φρούτα? Αν μείνουν μέρες? Πρέπει να φυλαχτούν στο ψυγείο?
 
mariaZ
2. 03-12-2009 18:44
 
Τα βάζεις 1 ώρα πρίν τα σερβίρεις να δώσουν τους χυμούς τους ... και να σερβιριστούν οι καλεσμνοι και αν μείνουν μετά την γιορτή τα αφαιρείς φυλάς το κρασί και τρώς τα φρούτα.
 
pastaflora
3. 04-12-2009 14:17
 
Αν οπωσδήποτε θέλετε διάφορα φρούτα, το καλύτερο είναι να τα έχετε στην κατάψυξη σε κύβους κομμένα και να τα ρίξετε στο κρασί μία ώρα πριν σερβιριστεί η σανγκρία. Μη βάλετε παγάκια για να είναι κρύα γιατί θ αραιώσει το κρασί, στο οποίο κάλα΄είναι να έχετε βάλει τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού.
 
Nena
4. 04-12-2009 14:36
 
Καλή μου Νένα, Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες σου είναι όντως σωστές!...Νάσαι πάντα καλά και...παληκάρι!!!! Είμαι νοερά κοντά σου....τις καλλίτερες ευχές μου! ΚαλέςΓιορτές και Υγεία! Υγεία!Υγεία! και τίποτε άλλο κιας λείπει η ...σαγκρία!!!!!!Με πάρα πολλή αγάπη! :grin :grin :grin
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 15/06/13 )