Υλικά - 2 αυγά και 4 κροκάδια
- 6 κουταλιές σούπας πορτοκάλι χυμό
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές λάδι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα Γιώτη
- λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 και μισό φλιτζάνι μέλι
- κανέλλα ακόνη και καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση Ζυμώνω ζύμη με όλα τα υλικά (μάλλον λίγο σφιχτή) και την αφήνω ½ της ώρας να ηρεμήσει. Μετά με χονδρό πλάστη ανοίγω φύλλο χονδρό και με την οδοντωτή ρουλέτα ή ένα μαχαίρι κόβω σχήματα (φιόγκους, ρόμβους) και τα ρίχνω στο καυτό λάδι να ροδίσουν. Τα πασπαλίζω με κανελλο-γαρύφαλλα και καρύδιτριμμένο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6257 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |