Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δίπλες Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 25/11/09
Υλικά
  • 2 αυγά και 4 κροκάδια
  • 6 κουταλιές σούπας πορτοκάλι χυμό
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα Γιώτη
  • λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 και μισό φλιτζάνι μέλι
  • κανέλλα ακόνη και καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση

Ζυμώνω ζύμη με όλα τα υλικά (μάλλον λίγο σφιχτή) και την αφήνω ½ της ώρας να ηρεμήσει. Μετά με χονδρό πλάστη ανοίγω φύλλο χονδρό και με την οδοντωτή ρουλέτα ή ένα μαχαίρι κόβω σχήματα (φιόγκους, ρόμβους) και τα ρίχνω στο καυτό λάδι να ροδίσουν.

Τα πασπαλίζω με κανελλο-γαρύφαλλα και καρύδιτριμμένο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6257
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 27-11-2009 09:42
 
Τρελαίνομαι για δίπλες Pastaflora μου!!!! Αφού τηγανιστούν τις βάζεις κατευθείαν στο σιρόπι ή περιμένεις να κρυώσουν πρώτα? Και το σιρόπι ζεστό? :eek :eek :eek
 
mariaZ
2. 27-11-2009 10:44
 
Ναί Μαράκι μου πρέπει αμέσως σε ζεστ'ο σιρόπι.  
Αν θέλεις ποικιλία από δίπλες μπορείς να κάνεις και καλαματιανλες, και μερικά καλαθάκια ξεροτήγανα... έτσι για ποικιλία...Νομίζω πως υπάρχουν οι συνταγές μου...
 
pastaflora
3. 27-11-2009 12:00
 
ευχαριστω θα τα ψαξω :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )