Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Dark Fruit Cake (Εγγλέζικη πουτίγκα)
Dark Fruit Cake (Εγγλέζικη πουτίγκα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 25/11/09
cake_400_01
Original Εγγλεζικη Πουτιγκα Dark Fruit Cake

Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή του Grahamme's Schorocks & Shiree's Hanes

Υλικά
  • 2 κούπες σταφίδες ξανθιές, χωρίς σπόρους
  • 1 κούπα μαύρη σταφίδα
  • 1 ½ κούπα καραμελωμένα κεράσια, κομμένα στην μέση
  • 1 κούπα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
  • 1 ½ κούπα κομμένα και ανακατεμένα καραμελωμένα κόντιτα {ξερά φρούτα}
  • 1 κούπα πεκάνς, αμερικάνικα μακρουλά πικάντικα καρύδια
  • κουτάλι σούπας καλά κομμένα καραμελλωμένο τζίντζερ
  • 3 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουτάλι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
  • 1 ½ κουταλάκι του τσαγιού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του τσαγιού ψίχα καρύδας ινδικής
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τριμμένου τζίντζερ
  • ¼ κουτάλι του τσαγιού μπαχαρικό από ψίχα ινδικής καρύδας
  • ¼ κουταλάκι του τσαγιού γαρύφαλλο τριμμένο
  • ¼ κουταλάκι του τσαγιού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 ¼ κούπα μαύρη ζάχαρη πακεταρισμένη
  • 6 αυγά
  • ¼ κούπα μολάσσα
  • 1/3 κούπα κρύο δυνατό καφέ
  • Τσέρι, ρούμι ή μπράντι { το ρούμι του ταιριάζει καλλίτερα}
  • 2 Τουλπάνια
  • 1 μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνω τον φούρνο στους 125ο Κελσίου. Βουτυρώνω και στρώνω λαδόκολλα σ΄ ένα ταψί-φόρμα σωληνωτό 25 εκατοστών
  • Ανακατεύω σ΄ ένα μπολ τα φρούτα, τα καρύδια το τζίντζερ, ρίχνω επίσης το αλεύρι το αλάτι το μπέικιν και τα μπαχαρικά όλα μαζί στο μείγμα των φρούτων. Ανακατεύω καλά ώστε όλα τα φρούτα να είναι καλά καλυμμένα με το αλεύρι.
  • Χτυπάω το βούτυρο να γίνει κρέμα προσθέτοντας την ζάχαρη και κτυπώ μέχρι να γίνει ελαφρύ και φουσκωτό.
  • Προσθέτω τα αυγά με προσοχή ένα- ένα αφού έχει ανακατευθεί καλά το προηγούμενο.
  • Ανακατεύω και ρίχνω τις μολάσσες. Προσθέτω το μείγμα φρούτων και μολάσας στο βούτυρο κρέμα, εναλλάσσοντας με τον καφέ, φρούτων και αλευριού, ανακατεύοντας χωρίς σταμάτημα μετά από κάθε πρόσθεση.
  • Ρίχνω στο προετοιμασμένο ταψί–φόρμα και ψήνω για 3 ½ ώρες μέχρι να γίνει.
  • Βγάζω το κέικ απ΄το ταψί όταν κρυώσει. Βγάζω το χαρτί, και βουτώ αρκετό τουλπάνι στο αγαπημένο μου ποτό και τυλίγω το κέικ σφιχτά στο πανί και κατόπιν στο αλουμινόφυλλο. Αποθηκεύω σε ένα αεροστεγές τάπερ για αρκετές εβδομάδες. Αν το πανί ξαναστεγνώσει το ξαναβουτάω πάλι.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • Σιγουρεύομαι ότι το κέικ είναι τελείως κρύο πριν το τυλίξω και το αποθηκεύσω γιατί μπορεί να σαπίσει.
  • Αν ρίξω λίγες κουταλιές λικέρ πάνω στο κέικ καθώς και στο πανί θα πάρω ένα πιο υγρό κέικ.
  • Μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα με άλλα της αρεσκείας μου χωρίς να επηρεάσω το αποτέλεσμα.

Στο τέλος κατά το σερβίρισμα μπορώ να φλαμπάρω {να το ανάψω} το κέικ και να το ζεστάνω, αναδεικνύοντας έτσι, το ωραίο του άρωμα.!!!
Καλή επιτυχία και…… merry christmas!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 8029
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-11-2009 10:55
 
μμμμ τι λαχταριστή πουτιγκα. Δεν θα καρβουνιάσει το κεικ αν το "αναψουμε"? :?
 
mariaZ
2. 27-11-2009 11:29
 
οΧΙ ΒΈΒΑΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙς ΠΡΊΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΆΣΕΙ Ή ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΌΨΕΙς ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΟΥς, ΘΑ ΑΦΉΣΕΙ ΜΌΝΟ ΤΟ ΆΡΩΜΆ ΤΟΥ ΠΟΤΟΎ!!!!
 
pastaflora
3. 27-11-2009 18:39
 
Κάνω ένα παρόμοιο κέικ εδώ και μερικά χρόνια(εδώ και 2 εβδομάδες έχω φτιάξει το φετινό) και είναι υπέροχο.Είχα πάρει τη συνταγή από το blog ου Αθήναιου (www.greekgastronomer.com)και το απολαμβάνουμε κάθε χρόνο.Θα φτιάξω και αυτό πασταφλόρα γιατί βρίσκω ενδιαφέρουσα τη γεύση του καφέ με το τζίντζερ.Που θα βρω καραμελωμένο τζίντζερ;
 
KapaV
4. 27-11-2009 19:33
 
Το αγαπημένο μου κέικ των Χριστουγέννων. Να προσθέσω μόνο πως εγώ αντι σταφίδας (που δεν μας αρέσει) βάζω ξερά cranberries. Συμφωνώ με το ρούμι η γεύση είναι αξεπέραστη :zzz
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/11/09 )