Καλά Χριστούγεννα και καλή επιτυχία!!!!! Γράψτε μου αν το φτιάξατε και τις δυσκολίες σας... να τις λύσουμε... Με πολλή αγάπη σε όλους σας, Πασταφλώρα Υλικά που χρειαζόμαστε : - 1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ ή Μιράντα
- μερικά μπισκοτάκια σε σχήμα καρδούλας που μπορούμε να τα φτιάσουμε μόνοι μας με φορμάκια απο κουραμπιέδες ή τα γνωστά πρέτσελς (τα κραμυδοκουλουράκια τα σνάκς)
Τα κολλάμε πανεύκολα και αστραπιαία, φτιάχνοντας καραμέλα με : Βάζοντας ελάχιστη ποσότητα στις άκρες των μπισκοτων, κολανε ακαριαία. Στολίζουμε με : - Πολλά καραμελάκια σε σχήματα πχ. αυτοκινητάκια, λουλουδάκια (τα φτιάχνουμε απο μαλακή καραμέλλα πλάθοντάς την και κολώντας την) αγιοβασιλάκια , μασμαλοους, κλπ. ότι θέλουμε και έχουμε εύκολο.
Οδηγίες : Από πάνω για γλάσο χιονιού: βάζουμε το συνηθισμενο (το ίδιο με αυτό που γράφουμε στις βασιλόπιτες τις ευχές!) δηλαδή: - 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά κτυπημένα
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 300 γραμ άχνη ζάχαρη
- 1 μικρή βανίλια άρωμα.
Κτυπάμε πολύ καλα τόσο που το μείγμα να στέκεται στο κτυπητήρι. Βάζουμε το γλάσο στον κορνέ (χωνί) και διακοσμούμε. Σας ενημερώνω οτι αργεί να στεγνώσει, μπορεί να κάνει και 8 ώρες Το λεμόνι όσο περισσότερο βάζουμε, τόσο πιό γρήγορα στεγνώνει. Στήνοντας τους τοίχους του σπιτιού: μέσα στο σπιτάκι μπορούμε να βάλουμε καραμελάκια ή σοκολατάκια πρίν το κλείσουμε σπό επάνω με την σκεπή που φτιάχνουμε με μπισκότα ολόκληρα και μισά κομμένα τριγωνικά με ένα πριονωτό μαχαίρι. Κκολάμε στα μπισκότα-κεραμίδια επάνω, μερικά καραμελλάκια και πρέτσελς μπισκοτάκια (σνάκς κρεμμυδιού). Το τοποθετούμε επάνω σε δίσκο και σκορπίζουμε γύρω γύρω λουλουδάκια, αυτοκινητάκια, αγιοβασιλάκια, καραμελίτσες και μπόλικο χιόνι ανάμεσα. Μόλις στεγνώσει το χιόνι το τυλίγουμε με ένα μεγάλο διαφανες σελλοφάν για να μην σκονίζεται και το προσφέρουμε. Διατηρείται πάρα πολύ καιρό, το δικό μου της φωτογραφίας το έχω 5 χρόνια!!! Καλα Χριστούγεννα και καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 18483 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |