Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια του παραμυθιού Χανς και Γκρέτελς
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια του παραμυθιού Χανς και Γκρέτελς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 25/11/09
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια

Καλά  Χριστούγεννα και καλή επιτυχία!!!!! Γράψτε μου αν το φτιάξατε και τις δυσκολίες σας... να τις λύσουμε... Με πολλή αγάπη σε όλους σας, Πασταφλώρα

Υλικά που χρειαζόμαστε :
  • 1 πακέτο μπισκότα  Πτι μπερ ή Μιράντα
  • μερικά  μπισκοτάκια σε σχήμα καρδούλας  που μπορούμε να τα φτιάσουμε  μόνοι μας  με  φορμάκια  απο κουραμπιέδες ή τα γνωστά πρέτσελς (τα κραμυδοκουλουράκια τα σνάκς)

 Τα κολλάμε πανεύκολα και αστραπιαία, φτιάχνοντας καραμέλα με :

  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 νερό

Βάζοντας ελάχιστη ποσότητα στις άκρες των μπισκοτων, κολανε ακαριαία.

Στολίζουμε  με :

  • Πολλά καραμελάκια σε σχήματα πχ. αυτοκινητάκια, λουλουδάκια (τα φτιάχνουμε απο μαλακή καραμέλλα  πλάθοντάς την και κολώντας την) αγιοβασιλάκια , μασμαλοους, κλπ. ότι θέλουμε και έχουμε εύκολο.
Οδηγίες :

Από πάνω για γλάσο  χιονιού: βάζουμε το συνηθισμενο (το ίδιο με αυτό που γράφουμε στις βασιλόπιτες τις ευχές!) δηλαδή:  

  • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά κτυπημένα
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 300 γραμ άχνη ζάχαρη
  • 1  μικρή βανίλια άρωμα.

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοσπιτάκια

Κτυπάμε πολύ καλα τόσο που το μείγμα να στέκεται στο κτυπητήρι. Βάζουμε  το γλάσο στον κορνέ (χωνί) και διακοσμούμε. Σας ενημερώνω οτι αργεί να στεγνώσει, μπορεί να κάνει και 8 ώρες Το  λεμόνι όσο περισσότερο βάζουμε, τόσο πιό γρήγορα στεγνώνει. 

Στήνοντας  τους  τοίχους του σπιτιού: μέσα στο σπιτάκι μπορούμε να βάλουμε καραμελάκια ή σοκολατάκια πρίν το κλείσουμε σπό επάνω με την σκεπή που φτιάχνουμε με μπισκότα ολόκληρα και μισά κομμένα τριγωνικά με ένα πριονωτό μαχαίρι. Κκολάμε στα μπισκότα-κεραμίδια επάνω, μερικά καραμελλάκια και πρέτσελς μπισκοτάκια (σνάκς  κρεμμυδιού).  

Το τοποθετούμε επάνω σε δίσκο και σκορπίζουμε γύρω γύρω λουλουδάκια, αυτοκινητάκια, αγιοβασιλάκια, καραμελίτσες  και μπόλικο χιόνι ανάμεσα.  Μόλις στεγνώσει το χιόνι το τυλίγουμε με ένα μεγάλο διαφανες σελλοφάν για να μην σκονίζεται και το προσφέρουμε. 

Διατηρείται  πάρα πολύ καιρό, το δικό μου της φωτογραφίας το έχω 5 χρόνια!!!

Καλα Χριστούγεννα και καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16239
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 26-11-2009 11:22
 
Τέλειο κ. Αρετή θα το φτιάξω :eek :eek :eek :eek :eek
 
mariaZ
2. 26-11-2009 11:23
 
πολύ όμορφα είναι παστα φλώρα !!  
γεια στα χέρια σου !!
 
MB04
3. 26-11-2009 11:30
 
ΜΠΡΑΒΟ!Πασταφλωρα!εισαι πολυυυ μπροστα! :zzz
 
margarita79
4. 26-11-2009 11:50
 
Καλα κυρία Αρετή έγραψες........τέλειο :eek :eek :eek
 
marylou
5. 26-11-2009 12:13
 
Πανέμορφο κυρία Αρετή !
 
sgr
6. 26-11-2009 13:13
 
είναι υπεροχοοοοοοοοοοοοο ουαου είστε όλες τέλειες μαγείρισσες!!!! συγχαρητήρια!
 
miaourose
7. 26-11-2009 13:47
 
θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα τα μπισκότα τα κολλάς με το υλικό που φτιάχνεις με τα ασπράδια αυγών μπορείς να μου το εξηγήσεις ευχαριστώ.
 
annakouki
8. 26-11-2009 14:49
 
Πολύ ωραία Πασταφλώρα,καλά χριστούγεννα.
 
iwanna
9. 26-11-2009 16:21
 
Πολύ όμορφο Rastafliora μας :p  
Και του χρόνου με υγεία βτε παιδιά!!! :)
 
Faye
10. 26-11-2009 18:19
 
annakouki μου, δεν το κολάω με το λευκό γλάσο που γίνεται σαν χιόνι, έτσι τόκανα πρώτα και έτσι μου το έδειξαν στην σχολή Χιλλ, που τα φτιάχνουν στα μπαζάρ τους μαζί με την Μαράντα Παπαδοπούλου, Αυτό το υλικό κάνει πολύ χρονο για να κολήσει, μπορεί και 8 ώρες!! 
 
Εγώ σνακάλυψα μόνη μου την καραμέλα γράφω πως γίνεται... είναι ας πούμε το τσιμέντο ή κλλίτερα η λάσπη χτισίματος, και κολλάει ακαριαία και αστραπιαία!!! Το βρήκα πιό βολικό και πολύ φθηνότερο υλικό. Γράφω πως γίνεται...ξαναδιάβασε την συνταγή μου... 
Καλή επιτυχία!!!
 
pastaflora
11. 28-11-2009 10:16
 
μπραβο παρα πολυ ωραιο! 
το φτιαχνω κι εγω πολλα χρονια αλλα εγω το φτιαχνω με ζυμη μπισκοτου στην οποια εδινα απο πριν το σχημα(τοιχος,πορτα ,παραθυρα κ.λ.π.)και τα κολαγα με γλασσο.μεγαααλη ταλαιπωρια γιατι οπως λεει και η pastaflora κανει πολυ ωρα να στεγνωσει και γλυστρανε και αστα να πανε :sigh  
αυτη η εκδοχη μου φαινεται σαφως καλυτερη και με τα μπισκοτακια ετοιμα ,τσακα-τσακα! :zzz  
φετοσ ετσι θα το κανω!!!
 
caramela
12. 28-11-2010 19:15
 
Παλλά συγχαρητηρια είναι πανέμορφο και φαίνεται και ευκολο απο τις οδηγίες :p μπράβο σας και πανεμορφο και για δωρακι :zzz
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός