Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Chicken Parmesan Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Πέμπτη, 26/11/09
img_1578_400
Υλικά :
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • ½ ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  •  ½ ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 φέτες τυρί για τοστ
  • 2 κουτ. γλ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι 
  • απλή σάλτσα ντομάτα (ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι)
  • ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
  • Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα σε άλλο πιάτο και  σε ένα  τρίτο την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την ρίγανη και το αλατοπίπερο
  • Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν
  • Τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος το μίγμα φρυγανιάς, παρμεζάνας και μπαχαρικών
  • Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε έως ότου ροδοκοκκινήσουν  και οι δύο πλευρές.
  • Στο τέλος σβήνουμε τον φούρνο, απλώνουμε το τυρί του τοστ πάνω στο ψημένο   κοτόπουλο και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο, έως ότου λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτα, το ζυμαρικό και έξτρα παρμεζάνα 

Καλή όρεξη 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 5278
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 27-11-2009 12:57
 
Πολύ λαχταριστό Κατερινάκι. Θα το δοκιμάσω σίγουρα :zzz
 
mariaZ
2. 27-11-2009 12:59
 
αχ τι ωραιαο! :eek και χω μια πεινα :sigh  
καλη ιδεα για αυριο το μεσημερι. 
 
ευχαριστουμε :)
 
Kitty
3. 27-11-2009 16:18
 
Μμμ καταπληκτικη ιδεα σαν σνιτσελ αλλά με τυρι και μαλιστα στο φουρνο!Τελειο!!!
 
margarita79
4. 27-11-2009 16:49
 
Λαχταριστό είναι Κάτια, μπράβο. :zzz  
Όντως σα ανίτσελ στο φούρνο. 
Μπήκε στα αγαπημένα όπως καταλαβαίνεις. ;)
 
Faye
5. 27-11-2009 17:47
 
Αγαπημένο φαγητό!! Η παρμεζάνα του δίνει άλλη διάσταση!! :) 
Θα πρότεινα, τα φιλέτα να μπουν πάνω σε σχαρίτσα, ώστε να πέφτουν τα υγρά του κοτόπουλου μέσα στο ταψάκι για να μην πανιάσει η κρούστα και να μείνει τραγανή. ;) 
Ευχαριστούμε Κάτια :zzz :zzz
 
Flora
6. 27-11-2009 18:05
 
Η κρούστα παραμένει τραγανή Φλώρα και μέσα στο λαδωμένο ταψί. Το έχω δοκιμάσει πάνω στη σχάρα και ξεραίνεται το κοτόπουλο ;)
 
ekaterini
7. 27-11-2009 19:46
 
Κάτια υπέροχη η εκδοχή αυτή του κοτόπουλου και για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στις μαγειρικές σου ικανότητες!
 
iwanna
8. 28-11-2009 10:55
 
Ωραίο φαγάκι !
 
sgr
9. 28-11-2009 12:17
 
καλημέρα καταπλητικό θα το φτιάξω αύριο κιόλας
 
annakouki
10. 29-11-2009 19:43
 
πολύ ωραίο Κάτια μου και η παρμεζάνα θα του πηγαίνει υπέροχα! πολύ ωραίο φαγητό, ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.
 
voula
11. 02-08-2010 01:22
 
Άλλη μια πετυχημένη συνταγή!!! Την έφτιαξα μια φορά και από τότε την φτιάχνω συχνά. Thanx!
 
kate
12. 06-09-2010 09:39
 
Αχ μου θυμήσατε τα φοιτητικά χρόνια στο εξωτερικό! Τι φαγητό και τούτο! 
 
www.foccacia.gr
 
foccacia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/11/09 )