Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Lebkuchen cookies Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 26/11/09
lebkuchen_400

Χριστουγεννιάτικα γερμανικά μπισκοτάκια Λέμπκουχεν (Lebkuchen)

Υλικά
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. καφέ ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • 2 κ,γ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλεσμένα γαρύφαλλα
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένη κανέλλα
  • 1/2 κ,γ. αλεσμένο κάρδαμο
  • 1/2 κ.γ.   μοσχοκάρυδο
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 150 -200 γρ. γάλα
Οδηγίες
  • lebkuchen2_400Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε  το βούτυρο και την ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε την ζύμη μέσα
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
  • Όταν ψηθεί το κόβουμε αμέσως σε κομμάτια τετράγωνα. μπακλαβαδωτά ή τρίγωνα
  • Άμα θέλουμε το αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε επάνω ασημένιες μπιλίτσες ή ξυρούς καρπούς
  • Την νοστιμιά του την καταλαβαίνετε μετά από 2 μέρες

Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 14479
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (15)
1. 27-11-2009 15:17
 
Παρα πολυ ωραια!Δεν τα εχω ξαναδει θα δοκιμασω να τα φτιαξω!!
 
margarita79
2. 27-11-2009 16:46
 
Πολύ όμορφα παργματικά. Θα τα φτιάξω κι εγώ σίγουρα :)
 
Faye
3. 27-11-2009 17:06
 
Τελεια pastaflora μπράβο θα δοκιμαστούν (αντε να δούμε ποσα κιλά θα φτάσουμε!!!!) :eek
 
mariaZ
4. 27-11-2009 17:43
 
Πολύ εύκολο κι ευπαρουσίαστο! 
Υποθέτω πως τα μπισκότα γίνονται τραγανά έτσι? Αν βάλουμε τη σοκολάτα από πάνω τα φυλάμε στο ψυγείο?...δεν θα πανιάσουν τα μπισκότα? 
Θα δοκιμαστεί σίγουρα :grin  
Ευχαριστούμε pastaflora!
 
Flora
5. 27-11-2009 22:46
 
συνήθως τα φυλαμε σε τσιγκινο κουτι ολα τα μπισκότα.Δεν μπορώ ν τα πω τραγανά έχουν θωρά σαν πολύ λεπτές φέτες κέικ. Γίνονται και με μέλι, αλλη φορά θα σας δώσω την συνταγή τους.
 
pastaflora
6. 28-11-2009 12:13
 
πολύ ωραία εμφάνιση μπράβο σου!!!
 
annakouki
7. 29-11-2009 14:54
 
Πολύ εντυπωσιακό γλυκάκι μπράβο κα Αρετή και ΄πολύ εύκολη διαδικασία!
 
marylou
8. 29-11-2009 19:50
 
πολύ ωραία συνταγή κα Αρετή.
 
voula
9. 30-11-2009 09:43
 
Είναι απ τα αγαπημένα μου γλυκάκια.Έχω φυλαγμένο το κουτί που πήρα κάποτε απ τη Γερμανία. Δεν ήξερα ότι ειναι τόσο εύκολα. Λίγο ακόμα να συνέλθω και θα τα βάλω μπρος.
 
Nena
10. 01-12-2009 13:02
 
Μπήκε στα αγαπημένα! Φαίνονται πολύ λαχταριστά! :x
 
linmak88
11. 01-12-2009 13:03
 
Το κάρδαμο-τι είναι και που θα το βρώ;
 
linmak88
12. 01-12-2009 19:17
 
Στα μπαχαράδικα , είναι το πιό μυρωδάτο μπαχαρικό ειδικά για ποτά και για τον καφέ δίνει αλλιώτικο και φανταστικό άρωμα!!!!
 
pastaflora
13. 01-12-2009 20:17
 
Βρε παιδιά εγώ το κάρδαμο γιατί το ξέρω σαν σαλατικό; Κάτι σαν τα μαϊντανό αλλά με λεπτά φυλλαράκια και ωραίο άρωμα που το βρίσκω στα μανάβικα; Πρόκειται για κάτι διαφορετιικό ή αποξηραίνεται και γίνεται μπαχαρικό;
 
Faye
14. 01-12-2009 23:47
 
αΓΆΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΎΕΙς ΜΕΤΟ ΚΌΛΙΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ , ΚΑΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΡΔΗ ΣΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΑΦΡΟ ΟΥΖΟ...ΠΕΡΙΠΟΥ. τΟ ΚΑΡΔΑΜΟ Ή ΚΑΡΔΑΜΩΜΟ ΕΧΕΙ ΡΑΝ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΣΠΟΡΟΥς ΚΑΙ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ...!!! ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ!
 
pastaflora
15. 15-12-2011 09:30
 
Pastaflora μας να εισαι πάντα καλά και να φτοιάχνεις αυτες τις δημιουργιες . Ειναι καταπληκτικο και συγουρα θα το δωκιμάσω κ εγω τωρα τα χριστούγεννα που θα παρουμε ολοι λιγα κιλα . τουλαχιστον να το ευχαριστιθούμε 
:) :p
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός