Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
White Christmas tree (με μπεζέδες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 26/11/09
Ευρετήριο άρθρου
White Christmas tree (με μπεζέδες)
Σελίδα 2
White Christmas tree (με μπεζέδες)

Μπεζέδες φτιαχνουν η μαμά και η γιαγια μου πολλα χρόνια παντα με αργο ψησιμο και αχνη ζάχαρη. Τωρα τελευταια δοκιμασα μια συνταγή της Βεφας Αλεξιαδου με κρυσταλλικη ψιλή ζάχαρη και το αποτελεσμα ηταν πολυ καλύτερο και τα μπεζεδάκια καταλευκα. Κρατησα λοιπον τη συνταγη αυτη και με τις συμβουλες ψησίματας της γιαγιας ειχα παρα πολυ καλο αποτελεσμα.
Οι μπεζεδες ειναι παρα πολυ εντυπωσιακοι τωρα τις γιορτες! Ιδού τα λευκο δεντρακι μου!

Υλικά (για 20 τεμαχια)
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη ψιλή
  • 1/4 κουταλάκι βανίλια
  • 250 γρ. σαντιγύ
  • Χωνάκια παγωτου
  • καραμέλες για στολισμο
Εκτέλεση
Για τους Μπεζέδες : Χτυπήστε τ' ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να πήξουν και να αφρατέψουν. Αν χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού, ρίξτε τον λίγο-λίγο καθώς χτυπιούνται τ' αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε τη μισή ζάχαρη σε μικρές δόσεις. Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε κι ανακατέψτε απαλά μ' ένα κουτάλι την υπόλοιπη ζάχαρη ή χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, ώστε ν' ανακατεύεται απλώς η μαρέγκα και ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη σε 3-4 δόσεις, πασπαλίζοντάς τη στην επιφάνεια μ' ένα κουτάλι
 Βάλτε τη μαρέγκα σε κορνέ και με μύτη σε σχήμα αστεριού μεγάλη, βγάλτε επάνω σε λαδόχαρτο ροζέτες. Αφήστε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί οι μαρέγκες θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Βάλτε τες σε προθερμασμενο φούρνο στους 70-80 βαθμους  για 1 ωρα περιπου και μετα αφηστε μεσα με σβηστο φουρνο μεχρι να κρυωσει εντελως ο φουρνος(εγω τις αφησα μεσα γυρω στις 3 ωρες).Αν δειτε οτι ακομα εινα νωπες ξανααναβετε το φουρνο στους 50 βαθμους αλλα προσοχή μη σας ροδίσουν!White Christmas tree (με μπεζέδες)

Για το Δεντράκι:

Περνουμε ενα χωνάκι παγωτου και το γυρναμε αναποδα.Το καλυπτουμε ολοκληρο με σαντιγυ και αρχιζουμε να κολλαμε κυκλικα απο κατω προς τα επανω τους μπεζεδες .Αναμεσα στα κενα που μενουν βαζουμε μικρες καραμελιτσες για στολισμα.Αν θελουμε να αποφυγουμε τη σαντιγυ για να διατηρηθει περισσοτερο καιρο εκτος ψυγειου μπορουμε να τα κολλησουμε και με λευκο γλασσο. 

White Christmas tree (με μπεζέδες)

Τους υπολοιπους μπεζέδες  τους ενωνουμε με τη σαντυγί και εχουμε ατομικά μπεζεδάκια.

 

Καλή επιτυχία!

White Christmas tree (με μπεζέδες)

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 24502
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 27-11-2009 21:11
 
Ε, δεν παίζεσαι!!! :eek :eek :zzz  
Καταπληκτικό!! Χίλια μπράβο και καλά Χριστούγεννα :) :)
 
Flora
2. 27-11-2009 21:20
 
Τι έφτιαξες πάλι? Δεν υπάρχεις :upset
 
mariaZ
3. 27-11-2009 21:53
 
ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 
nitsa2009
4. 27-11-2009 23:24
 
ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!! :zzz
 
kleopatrawhite
5. 28-11-2009 00:54
 
Μαργαρίτα πολύ ωραίο το δενδράκι σου :p  
Μου κάνει εντύπωση και το αποτέλεσμα στους μπιζέδες, με κρυσταλική ζάχαρη και τόσο λευκοί; Θα τους δοκιμάσω κι εγώ γιατί ως τώρα έφτιαχνα αλλά με τον τρόπο της μαμάς σου με άχνη και πολύ περισσότερη ώρα ψήσιμο.  
Σ ευχαριστώ για τη συνταγή :)  
 
Α να συμπληρώσω το καλοκαίρι έφτιαχνα και τους γέμιζα με το παγωτό σου στη σοκολατένια εκδοχή πριν σφίξει εντελώς, όταν ήταν σαν μους. Πολύ ωραίος συνδυασμός :p
 
Faye
6. 28-11-2009 06:23
 
Θα μας τρελάνεις εσύ κορίτσι μου! Τι να πω? Χίλια μπράβο!
 
vago
7. 28-11-2009 10:54
 
Πανέμορφο και πανεύκολο. 
Μου αρέσει πολύ και η φωτο Μαργ. 
Μπράβο και πάλι
 
sgr
8. 28-11-2009 11:07
 
Μαργαρίτα πανέμορφο!!εμένα βέβαια δεν μου αρέσουν οι μπεζέδες αλλά η ιδέα σου καταπληκτική.
 
xanthibax
9. 28-11-2009 14:33
 
Ευχαριστω πολυ!Η αληθεια ειναι οτι οι μπεζεδες ή που θα αρεσουν πολυ σε καποιους ή καθολου.. 
Εγω δε μπορω να πω οτι τρελαινομαι αλλά σιγουρα ειναι ενα ελαφρυ γλυκο και σχεδον λαιτ ειδικα αν αντικατασταθει η ζαχαρη με ζαχαρινη(το εχουμε και κανει και αυτο στο σπιτι :grin
Το δεντρακι ειναι πραγματικα πολυ εντυπωσιακο!
 
margarita79
10. 28-11-2009 15:31
 
μαργαριτα το εχω ξαναπει εισαι θεα...μπραβο τελεια..
 
nenapant
11. 28-11-2009 16:23
 
Μαργαρίτα αλήθεια γίνεται και με ζαχαρίνη; Φαντάζομαι ίδια ποσότητα σε όγκο με τη ζάχαρη έτσι;  
Θα τα φτιάξω κι εγώ και για τη μητέρα μου που είναι διαβητική αλλά και για μας μήπως και γλυτώσουμε καμμιά θερμίδα ;)
 
Faye
12. 28-11-2009 17:13
 
Φαιη η αναλογια ζαχαρινης ειναι στα 500ml ασπραδι 50-80γρ ζαχαρινη(στα 80 γρ.ειναι πολυ γλυκα).Γενικα ομως και με ζαχαρη κανονικη ο καθε μικρος μπεζες εχει γυρω στις 50 θερμιδες..ειναι καλη λυση για οσους τους προτιμουν.
 
margarita79
13. 29-11-2009 19:49
 
Μέχρι και τον μπεζέ που δεν τον έχω σ΄εκτίμηση τώρα τον βλέπω μ΄άλλο μάτι! Ασε και τίποτα για του χρόνου βρε Μαργαρίτα τα έχεις κάνει όλα φέτος πια!! Αντε και ν΄αρχίσεις τα Πασχαλινά.
 
voula
14. 30-11-2009 09:57
 
Λες να αρχισω να βαφω αυγα? :grin :grin
 
margarita79
15. 20-06-2011 15:20
 
κοριτσια με σωζετε.Κανω διαιτα και αυτο το γλυκακι ειναι τελειο και ειναι στα απεριοριστα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :p
 
LUCKYU


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 09/12/12 )